2019. március 23., szombatMa Emőke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.03.23. Emőke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Öt évet is ülhet a férfi, aki azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a budapesti Árkádot

Hirdetés

Öt évet is ülhet a férfi, aki azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a budapesti Árkádot

A vádirat szerint a férfi még május 25-én délelőtt, a 112-es segélyhívó számon azt a valótlan bejelentést tette, hogy egy X. kerületi üzletközpontban bombát helyezett el, ami mintegy két óra múlva robbanni fog.

A Fővárosi Főügyészség közleményében ugyan nem említette, de a körülmények alapján az Árkádot érintő bombariadóról van szó. A vádlott a fenyegetését az üzletközpont telefonszámán is megismételte.

A férfi bejelentése alapján a rendőrök az üzletközpontot kiürítették, ennek során legalább 3500 vásárlót és 200 alkalmazottat kellett evakuálni.

A bombával fenyegető férfit – gyors azonosítását követően – rövid időn belül, a bevásárlóközpont közelében elfogták a rendőrök.

Hirdetés

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a vádlottal szemben a köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A vád szerinti bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20180904_Ot_evet_is_ulhet_a_ferfi_aki_azzal_fenyegetozott_hogy_felrobbantja_a_budapesti_Arkadot#rss

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tagadja bűnösségét az Iszlám Állam Budapesten elfogott tagja

Kihallgatásán végig tagadta bűnösségét F. Hassan, akit Budapesten fogtak el még december 30-án. A gyanúsított …