2019. május 26., vasárnapMa Fülöp napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.05.26. Fülöp Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orosz-magyar közös onkológiai iskolát hoznak létre

Hirdetés

Orosz-magyar közös onkológiai iskolát hoznak létre

Kásler Miklós miniszter egy orosz-magyar onkológiai iskola létrehozását jelentette be Voronyezsben, miután találkozott és tárgyalt a régió kormányzójával hétfőn. Az intézménynek Moszkvában, Budapesten és Voronyezsben lesznek központjai, tudósít a RIA hírügynökség

A tervek szerint orosz tudósok és orvosok dolgoznak majd együtt, hogy a molekuláris szintű patológiai folyamatokat tanulmányozzák. Kásler azt is bejelentette, hogy a magyar rektori konferencia és az orosz rektori tanács közösen tárgyalnak majd a további együttműködés lehetőségéről. A voronyezsi kormányzó, Alexander Guszev azt mondta, 2019-ben indul a projekt, nagy forrásokat fordítanak majd erre. 

Az együttműködésnek már van hagyománya: a Voronyezsi Állami Orvosegyetem évek óta dolgozik együtt magyar egyetemekkel, 2014-ben pedig az Onkológiai Intézettel is aláírt egy kooperációs megállapodást. 2017-ben a Semmelweis Egyetem rektora, Szív- és Érgyógyászati Klinikájának vezetője, Merkely Béla adott órát Voronyezsben, idén februárban voronyezsi hallgatók érkeztek Magyarországra nemzetközi diákkonferenciára, áprilisban pedig magyarok Voronyezsbe.

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2018/11/13/orosz-magyar_kozos_onkologiai_kozpontot_hoznak_letre/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 17 százalék fölött a részvétel

17 százalék fölött a részvétel

A választásra jogosultak 17,16 százaléka adta le a szavazatát vasárnap délelőtt 11 óráig a Nemzeti …