2019. március 20., szerdaMa Klaudia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 313,00 Ft | USD: 276,00 Ft | CHF: 276,00 Ft
2019.03.20. Klaudia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 313,00 Ft | USD: 276,00 Ft | CHF: 276,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orbán Viktorral is találkozik a yorki herceg

Hirdetés

Orbán Viktorral is találkozik a yorki herceg

Budapestre látogat hétfőn András yorki herceg – közölte a Brit Nagykövetség kedden az MTI-vel. Erzsébet brit királynő harmadik gyermeke kétnapos látogatásán találkozik Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel, valamint Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszterrel. A találkozókon kiemelt témák lesznek: az oktatás, a tudomány, a technológia és a mérnöki hivatás.

Az 58 éves András herceg – aki a brit Építőmérnökök Intézetének (Institution of Civil Engineers, ICE) fővédnöke – megnyitja az ICE fennállásának 200. évfordulója alkalmából a Magyar Mérnöki Kamara által Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében szervezett “Építőmérnök 200” konferenciát. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) pedig a “Társadalmi érték és felelősség a közszférában” című brit-magyar műhelykonferenciát nyitja meg, melynek megvalósításában az NKE partnere a Birminghami Egyetem.

A yorki herceg ellátogat Magyarország első integrált edzőtermébe, a budapesti Suhanj! Fitness-be, ahol fogyatékkal élő és ép sportolók közösen edzhetnek. Az edzőteremben többek között a 2012. évi londoni Paralimpiai Játékok olimpikonjaival is találkozik.

Hirdetés

A látogatás zárásaként a herceg részt vesz az általa 2014-ben alapított Pitch&Palace nemzetközi startup verseny első magyarországi döntőjén, ahol a magyarországi tudományos és technológiai startup közösség képviselteti magát.

Az Egyesült Királyság trónöröklési rendjében a 7. helyet elfoglaló herceg mostanáig egy alkalommal, 2005-ben tett hivatalos látogatást Magyarországon. Jelenleg ő az Egyesült Királyság nemzetközi kereskedelmi és befektetési különmegbízottja.

Forrás: https://index.hu/belfold/2018/09/04/andras_yorki_herceg_orban_ader_szijjarto/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy ingatlaniroda, ahol Kossuth Lajos is járt

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2019/03/19/egy_ingatlaniroda_ahol_kossuth_lajos_is_jart/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …