2019. augusztus 26., hétfőMa Izsó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
2019.08.26. Izsó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orbán Viktor 2030-ig tervez

Hirdetés

Orbán Viktor 2030-ig tervez

“Az igazat megvallva én mindig is egységes korszaknak láttam a 2010 és 2030 közötti 20 évet”

– mondta Orbán Viktor a miniszterelnöki eskütétele utáni beszédében a parlamentben csütörtökön. Orbán Viktor ugyanis negyedjére is Magyarország miniszterelnökévé választotta az országgyűlés: 134 igen, 28 nem, 0 tartózkodással. Az ellenzéki pártok közül az LMP és az MSZP nem volt bent a parlamentben, amikor Orbán Viktort megszavazták, a DK bent volt, de nem szavazta meg a miniszterelnököt. Orbánt hétfőn kérte fel kormányalakításra Áder János köztársasági elnök. A képviselők felének szavazata elég a megválasztáshoz.

Hirdetés

Orbán az eskütétel után arról beszélt, hogy negyedik alkalommal tette le miniszterelnöki esküjét, nyolcadik parlamenti ciklusát kezdi meg, 28 éve képviseli az országot a parlamentben.

Szerinte a viták és küzdelmek a politika természetes része, 

Ha beverünk egy szöget a falba, és nincs ellentartás, mit is akaszthatnánk arra a szögre

– mondta Orbán. Azt azonban megígérte, hogy bár ritkán adatik meg, hogy mindenki belátásán alapuló megegyezés legyen, de rajta lesz, hogy minél többször legyen ilyen. De azt is, hogy a párharc, amikor elkerülhetetlen, a lovagiasság alapján fog küzdeni, és a vitákban senkinek nem maradnak adósai:

Ha támadnak bennünket, olyan lesz a fogadj’ Isten, amilyen az adjon Isten.

Orbán szerint a politika veszélyesebb, mint a háború, ahol csak egyszer ölhetik meg az embert, míg a politikában többször is feltámadhat. “Magam is többet voltam ellenzékben, a győzelem sohasem végleges, a vereség sohasem végzetes” – mondta, és hozzátette, hogy ha kitölti ezt a ciklusát, akkor a végére eléri, hogy ugyanannyit lesz kormányon, mint ellenzékben. De ez még mindig csak egál, 

Sportemberek vagyunk: nem érjük be a döntetlennel

– mondta. Szerinte a választás eredménye is azt mutatja, hogy az emberek is úgy gondolják, jó nyolc éve volt az országnak. “A Fidesz-KDNP-re többen szavaztak, mint az itt ülő összes többi pártra összesen” – mondta.

“Biztosat csak a következő 4 évre mondatok, de önök tudják, sohasem 4 évben gondolkodom. Az ellenzék gyakran kritizál is ezért, kormánypárti barátaim is figyelmeztettek, legyek óvatos a nagy távlatokkal, aki nem néz a lába elé, hamar orra bukik” – mondta Orbán, de hozzátette, most nagy dolgokra van lehetőség.

Szerinte az emberek azt akarják, hogy az előttünk álló lehetőségekhez méltó kormánya legyen az országnak ez ad bátorságot ahhoz, hogy terveinkkel ne 4, hanem tíz, sőt 12 évben gondolkodjunk. Ráadásul az uniós költségvetés miatt, ami 2030-ig tart, ezt követeli meg a racionalitás is, mondta Orbán.

A lehetetlenre kell vállalkoznunk, mert a lehetségest más is meg tudja csinálni

– mondta. Szerinte a demokrácia, és a szabad választások nem állnak ellentétben a távlatos gondolkodással, nem zárja ki a hosszú távú tervezést. Aki már épített házat, tudja, nem érdemes úgy alapokat kiásni, hogy nincs meg a ház tervrajza, mondta.

Orbán szerint bár sokan hihetetlennek tartják, de elérhető, hogy Magyarország 2030-ra az EU első 5 olyan országa közé kerüljön, ahol a legjobb élni, dolgozni. Az új típusú versenyképességi rangsorokban is az 5 legjobb uniós állam között lehet az ország addigra. Bár vannak nálunk gazdagabb, népesebb, nagyobb országok, de szebb, biztonságosabb, védettebb és ősibb hely nincs a Kárpát-medencénél, benne Magyarországgal.

Forrás: https://index.hu/belfold/2018/05/10/orban_viktor_miniszterelnok_eskutetel_parlament/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lakástűz Kőbányán: három kisgyereket kellett kimenteni, egyikük még mindig kórházban van

Támogatóinknak köszönhetően vasi és zalai anyagaink készítéséhez 5038 km-t autóztunk. Támogass te is! Két testvérét …