2019. május 25., szombatMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orbán: Meg kell honosítanunk a győztesek kultúráját

Hirdetés

Orbán: Meg kell honosítanunk a győztesek kultúráját

Orbán Viktor egy csütörtökön a Figyelő rendezvényen tartott beszédet, ahol többek között azt mondta, a magyaroknak ideje győztesként tekinteniük magukra, és van mire büszkének lenniük. 

Mert hát a nemzeti önbecsülés megteremtése amúgy is a kormány egyik legfontosabb célkitűzése, amely erősen összefügg a gazdasági sikerrel. 

“A közös nemzetgazdasági siker alapja a nemzeti önbecsülés, ehhez pedig az kell, hogy sikerként tekintsünk a saját életünkre” – idézi az MTI tudósítása a miniszterelnököt. 

Orbán arról is beszélt, hogy a magyarok hosszú évtizedek óta önvédelemre rendezkedtek be, nemcsak a politikában, hanem a mindennapi életben:

Ha továbbra is olyan sikeresek akarunk maradni, mint amilyen sikereket elért Magyarország az elmúlt években, akkor kultúraváltásra van szükségünk: a vesztesek kultúrája helyett meg kell honosítanunk a győztesek kultúráját.

Néhány mondat még a miniszterelnök beszédéből. 

Nekünk, magyaroknak ki kellene lépnünk a történelem balekjainak, balszerencsére ítélt szereplőinek ruhájából, és el kell kezdenünk győztesként viselkedni.

Nem mi látogattuk meg a Budán megmaradt magyar emlékeket, hanem a törökök látogatták meg Budán a megmaradt török emlékeket.

Az öngyűlölet helyett a hazaszeret talaján állunk. A hazaszeretet kultúrája nem más, mint a mindennapi patriotizmus.

A mindennapi patriotizmus arról szól, hogy a hazánk minden magyar számára a büszkeség forrása is, mert a haza a mi közös teljesítményünk. Ezért büszkék vagyunk arra, amit mi 30 nemzedéken keresztül itt a Kárpát-medencében hozzá tudtunk adni ahhoz, amit európai kultúrának, európai történelemnek, európai civilizációnak nevezhetünk.

Forrás:
https://index.hu/belfold/2018/10/12/orban_meg_kell_honositanunk_a_gyoztesek_kulturajat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 A kettős szavazás bűncselekmény, de senki nem ellenőrzi

A kettős szavazás bűncselekmény, de senki nem ellenőrzi

Vasárnap EP-választások, a Nemzeti Választási Irodánál (NVI) pedig már tudják, hogy 2437 magyar fog szavazni …