2020. február 21., péntekMa Eleonóra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 337,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
2020.02.21. Eleonóra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 337,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orbán: Az európai egység sosincs kész, napról napra kell újraalkotni

Hirdetés

Orbán: Az európai egység sosincs kész, napról napra kell újraalkotni

Angela Merkel német kancellár és Orbán Viktor miniszterelnök is felszólalt a soproni evangélikus templomban celebrált misén a páneurópai piknik 30. évfordulója alkalmából szervezett eseményen. 30 éve több száz német tudott átmenni Nyugatra azután, hogy néhány órára Sopronnál megnyitották a határt.

Hirdetés

A felszólalók beszédében a menekültkérdés és az egységes Európa volt a központi elem. Balog Zoltán, volt miniszter németül szólalt fel, szerinte önvizsgálatot kell tartanunk, hogy jól bántunk-e a 30 éve kapott szabadságunkkal. 

Néhány diák is beszélhetett, egyikük arra hívta fel a figyelmet, hogy ma is sokan kényszerülnek menekülésre, ahogyan 30 éve.

Kérünk téged vedd oltalmadba. Tedd a határainkat átjárhatóvá, és hogy ezek a határok szívünkben is leomoljanak.

Egy másik diák ahhoz kért erőt, hogy ki tudunk állni egy keresztény Európáért, és hogy meg tudjunk bocsátani az ellenünk vétkezőknek, illetve hálát adott a békéért.

Orbán Viktor beszéde elejét Németország és Angela Merkel méltatásának szentelte. Megtiszteltetésnek nevezte, hogy a német kancellár ellátogatott a rendezvényre. Nagyrabecsülésének adott hangot, hogy Merkel Európa legerősebb országának már 14 éve a vezetője, és hogy azóta Európa megerősítésén és újraegyesítéséért dolgozik.

Az európai egység sosincs kész, napról napra kell újraalkotni, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2019/08/19/menekultek_hatarnyitas_merkel_orban_sopron_piknik_evangelikus_egyhaz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szerelméhez ment át Makóra, aztán megölt egy idős nőt meg a lányát

Kerülj képbe hírlevelünkkel, amiben a hét legfontosabb, legérdekesebb cikkeit, videóit ajánlják az indexesek. Feliratkozom! Csak …