2019. július 22., hétfőMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 295,00 Ft
2019.07.22. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 295,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Olaszországban fosztották ki a Budapestről érkezett gép csomagjait

Hirdetés

Olaszországban fosztották ki a Budapestről érkezett gép csomagjait

A budapesti Liszt Ferenc repülőtéren gyakori poggyászfosztogatások megállítása érdekében a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) folyamatos ellenőrzéseket tart, olvasható a police.hu-n. Azt írják, hogy 2018-ban több, mint 5000 repülőgép csomagrakodását kísérték figyelemmel. ARóma-Budapest között közlekedő járaton már korábban is több lopás történt, csütörtökön is több felfeszített bőrönd érkezett meg az olasz fővárosba, ám ennek az ügynek az elkövetőit sikerült Olaszországban elfogni.

Az RRI nyomozói a november 8-án Rómába induló gépre feladtak egy bőröndöt, amiben készpénzt helyeztek el, előtte feljegyezve a bankjegyek sorszámát. A gép érkezését követően észrevették, hogy a pénz hiányzik. Ezt követően ellenőrizték a csomagokat Budapesten pakoló munkásokat, náluk azonban nem találták meg a pénzt. Értesítették az olasz hatóságokat, akik ellenőrizték a helyi munkásokat, akiknél megtalálták a pénzt.

A rendőrségi csomagon túl az olasz rakodók összesen 9 csomagot nyitottak fel, az ezekből ellopott értékeket is megtalálták náluk a rendőrök.

Hirdetés

 A poggyászfosztogatásról az Indexen is többször írtunk már, egy rakodómunkás elmondta nekünk, hogyan zajlik a lopás és azt is, hogy miért nem lehet arra számítani, hogy a probléma a közeljövőben megszűnik.

A rendőrség arra hívta fel a figyelmet, hogy a csomagok felnyitása nemzetközi jelenség, ezért azt tanácsolják a légi közlekedéssel utazóknak, hogy műszaki cikkeket, készpénzt, ékszereket ne hagyjanak a feladott poggyászukban. Értéktárgyaikat akár az utolsó pillanatban is vegyék ki a csomagjukból, ha kiderül, hogy azt a repülőgép rakterében fogják elhelyezni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha
még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is
olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet
az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Forrás:
https://index.hu/belfold/2018/11/10/liszt_ferenc_repuloter_rendorseg_intezkedes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Külföldi érdekek alapján működik a Momentum

A magukról terjesztett képpel ellentétben a Momentum nem a semmiből robbant be a magyar közéletbe: …