2019. július 23., keddMa Lenke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 295,00 Ft
2019.07.23. Lenke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 295,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Nyert a Kutya Párt, továbbra sem kérhetnek pénzt az önkormányzatok a közterületi aláírásgyűjtésért

Hirdetés

Nyert a Kutya Párt, továbbra sem kérhetnek pénzt az önkormányzatok a közterületi aláírásgyűjtésért

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) egész novemberben és decemberben aláírásokat akart gyűjteni Ajkán, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Uniós Ügyészséghez. Az ajkai rendőrök megtagadták ezt, arra hivatkozva, hogy ennyi időre nem lehet bejelenteni egy politikai akciót, erre már nem ad lehetőséget a gyülekezési törvény. Ha ez igaz, az azzal járt volna, hogy a standolást a közterületi rendtartási törvény szabályozná, mint például a kirakódóvásárokat, ami lényegesen kevesebb jogot biztosít, az önkormányzatok akár pénzt is kérhettek volna a politikai szervezetektől a területhasználatért.

Az MKKP megtámadta a döntést, és meg is nyerték az ügyet, ami azt jelenti, hogy továbbra is díjmentes marad a közterületi aláírásgyűjtés, akkor is, ha azt hosszabb időre jelentik be – írja a Mérce.

A Fővárosi Törvényszék első fokú ítéletében kimondta: hibázott Ajkai Rendőrfőkapitányság amikor a hónapokig tartó „közterületi nyilvános gyűlés” bejelentését elutasította, és úgy döntött, hogy az nem a politikai ügyekről szóló gyülekezési törvény hatálya alá tartozik.

Hirdetés

Az aláírásgyűjtésről itt olvashat hosszabban.

Forrás:
https://index.hu/belfold/2018/11/08/nyert_a_kutya_part_tovabbra_sem_kerhetnek_penzt_az_onkormanyzatok_a_kozteruleti_alairasgyujtesert/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tarlós leállította a Szentendrei út felújítását

Támogatóink lehetővé tették, hogy az új irodánkban már legyen videóstudiónk. Támogass te is! Leállította a …