2019. április 19., péntekMa Emma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.04.19. Emma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Nyelvbotlás volt, hogy a szerb ellenzéki vezető magyarok betelepítéséről beszélt

Hirdetés

Nyelvbotlás volt, hogy a szerb ellenzéki vezető magyarok betelepítéséről beszélt

Elnézést kért a magyaroktól Sergej Trifunović színész – írja a Danas. A Pokret slobodnih građana (PSG) elnöke szerint mondata nyelvbotlás volt, mert a nyelve gyorsabb az eszénél.

Trifunović a szombati tüntetésen beszéde elején a magyarokat is üdvözölte, és nem említette őket negatív összefüggésében. Később azt mondta, hogy a belgrádi kormányt nem érdekli, hogy tízezrek hagyják el Szerbiát, és a helyükre szíriaiakat és magyarokat telepítenek be. Ez a megjegyzése leginkább értelmezhetetlen volt.

Trifunović vasárnap azt mondta: 23 percet beszélt, és egy nyelvbotlásba kötöttek bele. Aleksandar Vučić államfő bocsánatkérését „újabb rossz előadásnak“ nevezte. Vučić vasárnap elnézést kért a magyaroktól Trifunović szavaiért.

A színészből lett aktivista azt mondta: Mostarban (Bosznia és Hercegovinában) született, és a multikulturalizmus nem jelent problémát számára. Szerinte a magyaroknak három diktátoruk van: Vučić elnöke, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2019/04/15/nyelvbotlas_volt_hogy_a_szerb_ellenzeki_vezeto_magyarok_betelepiteserol_beszelt/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Komoly ráncfelvarrást kap a Keleti pályaudvar, két hétre bezárják

Zárva tart május 13-tól 26-ig a Keleti pályaudvar karbantartás miatt. A lezárás idején a vonatok …