2019. március 21., csütörtökMa Benedek napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 277,00 Ft
2019.03.21. Benedek Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 277,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Nem vonja vissza a BKK a digitális bérletet

Hirdetés

Nem vonja vissza a BKK a digitális bérletet

Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes közölte: az új online értékesítési rendszer nem ugyanaz, mint az elektronikus jegyrendszer, mert az majd 2018 év végén lesz bevezetve. 

Hozzátette: az új rendszer az elmúlt napokban kibertámadásoknak volt kitéve. Az üzemeltető T-Systems rendszerszintű támadássorozatról számolt be. Megtették a büntetőfeljelentést, a Nemzeti Nyomozó Iroda megkezdte a nyomozást.

Szeneczey kijelentette: a rendszer a támadások ellenére biztonságosnak tekinthető, leállításának nincsen oka. A felhasználó adatai ugyanis biztonságban vannak.

Az értékesítési rendszerre eddig ötezren regisztráltak, 800-an vásároltak jegyet vagy bérletet. Ellenőrök képzését folytatják, szeptemberig gyűjtik a további tapasztalatokat.

Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója szerint a jegyvásárlás macera volt eddig, ezt a csatornát akarták kiegészteni. Azt szeretnék, hogy 

mindenkinek legyen otthon saját BKK-automatája. 

A T-Systems üzemelteti a BKK-automata hálózatot, egy szerződésmódosítással tették lehetővé, hogy ők építsék az online digitális értékesítési rendszert is.

A digitális megjelenítés Dabóczi szerint ugyanis gyorsabb, könnyebb, mélyebb ellenőrzésre ad lehetőséget. A digitális bérletet nem lehet elveszteni. Lehet visszaélni vele, de ennek az ódiumát viselni kell, tette hozzá.

A vezérigazgató szerint számtalan próbálkozás, trollkodás volt, de sikeres feltörés nem történt. 

Ingyen utazásra a digitális bérlet tehát nem alkalmas.

– közölte a BKK vezérigazgatója.

Dabóczi a hekkelésekkel kapcsolatban kijelentette: az etikus hekker megrendelői megbízás alapján, szerződéssel teszteli a rendszert. Minden egyéb jó vagy rossz szándékú hekkelés bűncselekménynek minősül, 3 évig terjedő büntetéssel sújtható.

Forrás: http://index.hu/belfold/budapest/2017/07/18/bkk_digitalis_berlet/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Költségvetési csalást is elkövethetett Márki-Zay Péter és felesége

Akár büntetőjogi kategóriaként a költségvetési csalás, illetve a számvitel rendjének megsértése gyanúja is felmerülhet Márki-Zay …