2019. február 24., vasárnapMa Mátyás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 317,00 Ft | USD: 280,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.02.24. Mátyás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 317,00 Ft | USD: 280,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Nem teljesen költöznek el a buszok a Batthyány térről

Hirdetés

Nem teljesen költöznek el a buszok a Batthyány térről

A Batthyány tér buszpályaudvar jellegének csökkentése, a gyalogosfelületek növelése régi igény, mellyel közlekedésszervezőként is egyet tud érteni a Budapesti Közlekedési Közpon, írta a cég lapunk érdeklődésére, miután kiderült, hogy az I. kerület parkot tervez a buszok által is használt téren.

A BKK szerint fontos, hogy egy metró-, HÉV- és villamoscsomópontot gyalogosan és kerékpárral is legalább annyira kényelmesen lehessen használni, mint autóbusszal. 

Mint írják, a tervezés folyamatában végig részt vettek az érintett fővárosi cégek is. Az autóbuszok le- és felszállóhelyeit, valamint az autóbuszok tárolását racionalizálják. Az induló és érkező állomások a tér északi oldalán kapnak helyet, a metróállomás épülete és a Szent Anna templom közötti területen pedig megszűnik a közúti forgalom, helyét gyalogos- és zöldfelület veszi át. 

Hirdetés

A téren nem várakoznak majd azok az autóbuszok, amelyek nincsenek szolgálatban, ezt az üzemi feladatot a rakparton, a villamosvágányok mellett kialakított tárolóhelyek veszik át. 

A Fővárosi Önkormányzat a Batthyány tér átépítésére a TÉR_KÖZ pályázat keretében nyújt forrást az I. kerületi Önkormányzat számára. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Forrás:
https://index.hu/belfold/budapest/2018/12/06/nem_teljesen_koltoznek_el_a_buszok_a_batthyany_terrol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ebből a cikkből kiderül, hogy nyert-e 2,7 milliárd forintot, vagy nem

2,722 milliárd forintot lehetett nyerni az ötös lottón, de ezen a héten olyan vállalhatatlan számokat …