2019. március 25., hétfőMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Nem hosszabbít a Miniszterelnökség az Orbán család ügyvédjének irodájával

Hirdetés

Nem hosszabbít a Miniszterelnökség az Orbán család ügyvédjének irodájával

Nem hosszabbítja meg az Orbán családot is képviselő Bajkai Istvánhoz köthető ügyvédi irodával (SBGK) kötött szerződéseket a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökség – írja a 24.hu. Az egyik az uniós finanszírozású projektekhez kapcsolódott, e feladatokra a Bajkai Istvánhoz köthető céggel, illetve a Nagy és Kiss ügyvédi irodákkal, valamint az Ész-Ker Kft.-vel szerződött a kormányzati szerv 4,8 millió forint értékben.

A szerződés 2020-ig szól, ám meghosszabbítható, a kifutása után azonban a Miniszterelnökség nem kötött újabb kontraktust további részfeladatokra. Az eddig felhasznált összeget közel 3,5 milliárd forintra becsülik.

A lap szerint a feladat kiszervezését Gulyás és az Európai Bizottság auditorai is indokolatlannak találták: úgy kalkuláltak, hogy megéri szakítani az irodákkal, a feladatot pedig a kancellária saját hatáskörében megoldani.

Egy, a napokban módosított kormányhatározatból az is kiderül, hogy egy másik olyan szerződés is “elhal”, amelyben érdekelt az SBGK, valamint az Ész-Ker. Ez egy 4 milliárd 995 millió forintos keretmegállapodás, amely a hazai forrásból, azaz a magyar költségvetésből finanszítorozott közbeszerzések ellenőrzésére szólt.

Hirdetés

A kormány 2016 decemberében erre a feladatra 6,35 milliárd forintos keretösszeget hagyott jóvá erre a célra 2020-ig, az augusztus végi módosításban azonban az szerepel, hogy a keretből még fennmaradó 3,05 milliárd forintot a Miniszterelnökséggel közvetlen foglalkoztatási jogviszonyban álló munkatársak foglalkoztatására fordítsák.

A 24.hu szerint ebből a pénzből oldják meg a külső tanácsadók pótlását: ennyit fizetnek Gulyásék a Miniszterelnökség saját közbeszerzésellenőrző csapatának bővítésére a következő három évben.

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20180904_bajkai_istvan_gulyas_gergely_miniszterelnokseg_szerzodesek_kifutasa#rss

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Halálra gázoltak egy férfit Csongrádnál

Elütöttek egy gyalogost hétfő kora hajnalban Csongrád közelében, a 451-es úton, a férfi a helyszínen …