2019. január 17., csütörtökMa Antal napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 321,00 Ft | USD: 282,00 Ft | CHF: 284,00 Ft
2019.01.17. Antal Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 321,00 Ft | USD: 282,00 Ft | CHF: 284,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Nem engedték be a menekülteknek ételt szállító Iványi Gábort

Hirdetés

Nem engedték be a menekülteknek ételt szállító Iványi Gábort

Korábban már megírtuk: éheztetik azokat a menedékkérőket, akiknek kérelmét első fokon elutasították. Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség lelkipásztora ezután döntött úgy, hogy ételt visz azoknak a menekülteknek, akiknek nem biztosítottak ellátást a hatóságok. Iványi Gábortól azonban belépési engedélyt kértek, és annak hiányában megtadagdták a belépést a tranzitzónába. 

A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal az RTL Klub hétfő esti híradójának elismerte, hogy nem kötelesek az első fokon elutasított, eljárás alatt álló menekülteknek az ellátásáról gondoskodni.

Az éheztetett menedékkérők ügyében a Helsinki Bizottság azonban Strasbourghoz fordult, ott pedig arra kötelezték Magyarországot, hogy gondoskodjon a menekültekről. Így most azokat ellátják, akikkel szemben ezt konkrétan elrendelte a bíróság, de az újonnan érkezőkről már nem. 

Hirdetés

Visszafelé indultunk el, elszakadóban vagyunk Európától, éppen Szent István ünnepén, ez engem bánt, megrendít,

mondta Iványi. A segélycsomagokat végül Szabadkára vitték, és egy szerbiai szervezetnek adták.

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20180820_Nem_engedtek_Ivanyi_Gabornak_hogy_etelt_vigyen_az_ehezo_menekulteknek#rss

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az ellenzék Soros György kezében van, ő mozgatja a szálakat

Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója a Figyelőnek adott interjújában azt mondta, a Soros-szervezetek a világon mindenhol azonosan …