2020. március 28., szombatMa Gedeon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.03.28. Gedeon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Nálam van egy algoritmus, egy megoldóképlet

Hirdetés

Nálam van egy algoritmus, egy megoldóképlet

Kerülj képbe hírlevelünkkel, amiben a hét legfontosabb, legérdekesebb cikkeit, videóit ajánlják az indexesek.

Háború van. Nem is értem, hogy ti ezt hogyhogy nem látjátok?

Hirdetés

– kérdezte Posta Imre, amikor telefonon felhívtuk, hogy találkozni szeretnénk vele.

Posta Imre áll annak a róla elnevezett, PI-körként emlegetett csoportosulásnak az élén, amely harciasan védelmébe vett egy az oltásellenes, az önfenntartást hirdető MAG-közösséggel is kapcsolatban álló dusnoki házaspárt, akiktől a hatóságok nemrég elvették a kisbabájukat. A 2019 szeptemberében otthon született gyereket a szülei nem akarták anyakönyveztetni, kötelező védőoltásokban részesíteni. A házaspár nem fogadja el Magyarország joghatóságát, mert attól tartanak, hogy a magyar állam valójában egy izraeli cég.

Az ügyben az Alkotmányvédelmi Hivatal szélsőségesekkel foglalkozó részlege is vizsgálódni kezdett. Talán ennek is köszönhető, hogy mindazok, akik érintettek az ügyben – így Postáék is –, nehezebb helyzetbe kerültek: a PI-kör tervezett vidéki rendezvényét nem tudták az eredeti helyszínen megtartani, mert akik a helyszínt adták volna, visszaléptek. Végül egy, a nemzeti színtéren népszerű fővárosi hotelben gyűltek össze. 

Budapestet egyébként Posta Imréék inkább Judapestnek szeretik nevezni. Szerintük Izrael felvásárolja és észrevétlenül betelepíti Magyarországot, a rendőrség moszadosokból áll, a pártokat cionisták irányítják. A magyar állam hatóságait nem tekintik legitimnek, évekkel ezelőtt létrehoztak egy ellenkormányt is, igaz ez – Posta Imre szavaival élve – “most tarcsiban van”, mert közben meg is kell élni valamiből.

Aki még a szélsőjobbnak is kínos

Posta Imre neve jól ismert a radikális antiszemita körökben. Jóllehet a dusnoki házaspár nem a körülötte verbuválódott PI-kör neveltje, de interneten is elérhető videók bizonyítják, hogy amikor a dusnokiak és a hatóságok között ment a huzavona a gyerek körül, akkor Posta is adta a lovat a házaspár alá. Tavaly októberben a PI-kör egyik kalocsai rendezvényén látták vendégül a párt,

ahol Posta „hős családként” konferálta fel őket.

DSC 2425

Fotó: Bődey János / Index

Posta Imrét sokan a szélsőjobboldalon is futóbolondnak tartják, több szélsőséges és egyébként antiszemita fórum is azt pedzegette, hogy megszólalásai inkább csak lejáratják a “nemzeti oldalt”, mintsem használnának neki.  Posta és köre egy olyan világban hisznek, ami összeesküvés-elméleteken alapul. Az ilyen teóriák az összetett, nehezebben érthető jelenségek hátterében egyes csoportok, személyek (és esetleg lények) rossz szándékú, titkos együttműködését vélik felfedezni.

De ki ez a férfi, és hogy jutott el odáig, hogy minden mögött Izrael ármánykodását vizionálja? Ezt próbáltuk meg kideríteni, amikor elmentünk hozzá, hogy az életéről faggassuk.

A PI-kör szellemi atyja egy parasztcsalád egyetlen gyermekeként született a Szolnok megyei Cibakházán. Mindössze hatévesen, 1976 februárjában egy buszbalesetben veszítette el édesanyját. Kisfiúként ő is a buszon utazott, édesanyja mellette halt meg, míg ő két hétig feküdt az intenzív osztályon. A balesetben ripityára törtek a csontjai, csoda, hogy felépült – meséli. Ezután édesapja nevelte fel, akinek alkoholproblémája volt, de Posta nagyon jó apaként emlékszik rá. Az anya nélkül maradt fiút vonzotta a katonaság, noha a mezőgazdasághoz kötődő családban senkinek nem volt katonamúltja, és ő is csak akkor látott katonákat, amikor az őszi betakarításkor a termelőszövetkezet földjeire bakákat vezényeltek ki. A vegyipari szakközépben ugyan nem számított jó tanulónak, de a katonai főiskolára felvették, ott pedig még a rendszerváltás előtt utolérte őt a nagy lehetőség:

felajánlották, hogy a Szovjetunióban tanulhat. 

„Nem szerettem hazamenni, nem akartam látni, apámmal mi van” – ezzel indokolta, miért döntött a szovjet iskola és egy számára teljesen ismeretlen világ mellett, noha oroszul gyakorlatilag egyáltalán nem tudott. A rendszerváltás hajnalán már lasszóval kellett összefogdosni azokat a katonákat, akik a Szovjetunióba vágytak, nem csoda, hogy rajta kívül csak két magyart sikerült rábírni arra, hogy a Karikás Frigyes Katonai Kollégium hallgatói legyenek. Ez az iskola a Moszkvától közel 500 km-re fekvő Tambovban működött, a hatvanas évek elejétől jártak ide magyar katonák tanulni. 

A szovjet katonaiskola fordulópontot jelentett az életében. Szerinte ott ébredt rá, hogy noha ő csak egy „átlagos magyar”, aki a középiskolában sem teljesített túl jól, de a két másik magyar katonatársával együtt lényegében mindenkit lemostak, legyen szó tanulásról, éneklésről, sportról. „Én, az egyszerű hétköznapi hülyegyerek rájöttem, hogy nem vagyok hülyegyerek. Kenterbe vertük a többi nációt” – mondta nekünk, és nemmel felelt a kérdésünkre, hogy odakint a KGB vagy bármelyik titkosszolgálat megkörnyékezte-e őt.

Magyarországra pedig már egy másik Posta Imre tért vissza, sokkal magabiztosabb lett.

„Azzal az érzéssel jöttem haza, hogy bármit meg tudok csinálni” – meséli, és ennek igazolására elmondta, hogy a főiskolát végül kitűnővel végezte.

Kiskőrösre kerülve századparancsnok-helyettes, majd századparancsnok lett, de kiábrándították a rendszerváltás utáni állapotok, „az alkoholista katonai vezetők” és az, ahogy „szétlopják a laktanyát”. Mivel ekkor már egy ideje érdekelte a pszichológia, beadta jelentkezését az ELTE pszichológiai szakára. Oda ugyan nem jutott be, de szerencséjére ekkor indult egy pszichológus képzés katonáknak és belügyeseknek a debreceni egyetemen.

Diplomás pszichológusként rövid ideig megfordult a tököli fiatalkorúak börtönében, majd a Köztársasági Őrezrednél kapott állást, ahol hét évig maradt. 2008-ban botrányos körülmények között távozott: „Azt éreztem, hogy mindegy mit csinálok: amíg egy bolond rendőrt meggyógyítok, addig a hülye vezető másik százat legyárt” – meséli az ott töltött időszakról. 

Szellem a palackból

Posta a parancsnokainak küldött jelentéseket arról, hogy a rendőrség morális válságban van. Mivel mégiscsak az őrezred pszichológusaként tette ezt, a sajtó sem hagyhatta figyelmen kívül. Szabó Ferenc, a Köztársasági […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/02/17/posta_imre_pi_kor_dusnok_gyerek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Elkülönítették a sürgősségi ellátást igénylő betegeket Debrecenben

Elkülönítették a sürgősségi ellátást igénylő betegeket Debrecenben

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Az …