2019. október 18., péntekMa Lukács napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 332,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
2019.10.18. Lukács Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 332,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Megnéztük a Fehérvári úti Halálcsillagot

Hirdetés

Megnéztük a Fehérvári úti Halálcsillagot

Halálcsillagnak keresztelték el a környékbeli lakók azt a fehérvári úti masszív épületet, amely a jövőben a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központnak ad majd helyet (TIBEK). A központ nem összetévesztendő a látványos kommandósakcióiról ismert Terrorelhárítási Központtal (TEK), ez egy másik, inkább a háttérben működő intézet, amely a nemzetbiztonsági szolgálatoktól, a rendőröktől és más forrásból gyűjti és elemzi az információkat.

A XI. kerületben jelenleg több fontos ingatlanfejlesztés is történik, például nem messze épül Budapest első felhőkarcolója, de a  Fehérvári útra tervezett épület nem az esztétikájáról lesz majd nevezetes. 

A felfelé négy emelet magas, lefelé ki tudja milyen mély bázist négy utca határolja, és a berlini falhoz hasonló, végeláthatatlan hosszúságú, 3 méter magas betonfal veszi körbe.12

Galéria: Megnéztük a terrorelhárítás Fehérvári út központjátFotó: Németh Sz. Péter / Index

Ez a rengeteg beton persze nem feltétlenül ok arra, hogy a 27,757 milliárd forintba kerülő székház átadása hónapokat csússzon, pedig a múlt héten ottjártamkor még erősen úgy nézett ki, hogy az épület csak szerkezetileg van kész. Az ablakokon keresztül jól látszott a benti, megbontott álmennyezeteken, hogy a központ műszakilag messze van még a tökéletestől.

Eredetileg a nyár elején adták volna át az ingatlant, amely az Alkotmányvédelmi Hivatal, a TIBEK és a Kormányzati Adatközpont elhelyezésére szolgál.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2019/06/24/terrorelharitas_tibek_kozpont_fehervari_ut_halalcsillag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az utolsó pillanatban támadták meg az ellenzéki kerületek választási eredményeit

Az utolsó pillanatban támadták meg az ellenzéki kerületek választási eredményeit

Az igazság ismerete nélkül nem lehet jó döntéseket hozni. Ez a lehetőség mindenkinek jár. Támogass …