2019. július 15., hétfőMa Henrik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
2019.07.15. Henrik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Megnéztük a Fehérvári úti Halálcsillagot

Hirdetés

Megnéztük a Fehérvári úti Halálcsillagot

Halálcsillagnak keresztelték el a környékbeli lakók azt a fehérvári úti masszív épületet, amely a jövőben a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központnak ad majd helyet (TIBEK). A központ nem összetévesztendő a látványos kommandósakcióiról ismert Terrorelhárítási Központtal (TEK), ez egy másik, inkább a háttérben működő intézet, amely a nemzetbiztonsági szolgálatoktól, a rendőröktől és más forrásból gyűjti és elemzi az információkat.

A XI. kerületben jelenleg több fontos ingatlanfejlesztés is történik, például nem messze épül Budapest első felhőkarcolója, de a  Fehérvári útra tervezett épület nem az esztétikájáról lesz majd nevezetes. 

A felfelé négy emelet magas, lefelé ki tudja milyen mély bázist négy utca határolja, és a berlini falhoz hasonló, végeláthatatlan hosszúságú, 3 méter magas betonfal veszi körbe.12

Galéria: Megnéztük a terrorelhárítás Fehérvári út központjátFotó: Németh Sz. Péter / Index

Ez a rengeteg beton persze nem feltétlenül ok arra, hogy a 27,757 milliárd forintba kerülő székház átadása hónapokat csússzon, pedig a múlt héten ottjártamkor még erősen úgy nézett ki, hogy az épület csak szerkezetileg van kész. Az ablakokon keresztül jól látszott a benti, megbontott álmennyezeteken, hogy a központ műszakilag messze van még a tökéletestől.

Eredetileg a nyár elején adták volna át az ingatlant, amely az Alkotmányvédelmi Hivatal, a TIBEK és a Kormányzati Adatközpont elhelyezésére szolgál.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2019/06/24/terrorelharitas_tibek_kozpont_fehervari_ut_halalcsillag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Saját függetlenségét vizsgáltatja meg az EU-val egy magyar bíró

Saját függetlenségét vizsgáltatja meg az EU-val egy magyar bíró

Az adományok révén elkezdtük fejleszteni az élő közvetítéseink technikáját. A luxemburgi Európai Unió Bíróságához fordult a …