2019. március 25., hétfőMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 316,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 316,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Még 3 hónapig benn tartják Czeglédy Csabát, már óvadékkal sem mehet haza

Hirdetés

Még 3 hónapig benn tartják Czeglédy Csabát, már óvadékkal sem mehet haza

 Ahogy korábban megírtuk, a Szegedi Járásbíróság megszüntetné 50 millió forint óvadék ellenében Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását, azonban mindkét oldal fellebbezett a döntés ellen.

A Csongrád Megyei Főügyészség kérte, hogy tartsák fenn továbbra is az eddigi kényszerintézkedéseket, mivel szerintük másképp fennáll a bűnismétlés, illetve az eljárás meghiúsításának a veszélye. Czeglédy ügyvédei szerint viszont ez képtelenség, hiszen az érintett cégei már nem működnek, ha akarná sem tudná elkövetni a bűnismétlést, a nyomozás pedig már lezárult, az iratismertetésnél tartanak, így meghiúsítani sincs mit.

Czeglédy viszont azért fellebbezett, hogy csökkentsék az óvadék összegét, hiszen zár alá vették a vagyonát, nem tudná miből kifizetni az 50 milliós óvadékot.

A törvényszék hétfőn az ügyészség indítványát fogadta el, az óvadék lehetősége ezzel megszűnt, és még három hónappal meghosszabbították az előzetes letartóztatását.

Hirdetés

Czeglédi ellen bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt van folyamatban eljárás. Az ügyészség szerint a szombathelyi önkormányzat volt szocialista képviselője olyan diákmunka-közvetítéssel foglalkozó céghálózatot alakított ki 2011 és 2017 között, amelynek tagjai nem vallották be az áfát és a személyi jövedelemadót, vagy ha mégis, nem fizették be.

Tavaly nyár óta van előzetes letartóztatásban Czeglédy Csaba
© Reviczky Zsolt

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20180903_Meg_3_honapig_benn_tartjak_Czegledy_Csabat_mar_ovadekkal_sem_mehetne_haza#rss

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Még mindig késnek a vonatok Budapest-Debrecen-Záhony vonalon a bozóttűz miatt

 A vasárnapi avartűz miatt lassúbb a vonatközlekedés a záhonyi vonalon – tájékoztatta hétfő reggel a …