2019. február 20., szerdaMa Álmos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 281,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.02.20. Álmos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 281,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ma dől el, melyik Mészáros lesz Felcsút vezetője

Hirdetés

Ma dől el, melyik Mészáros lesz Felcsút vezetője

Négy településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Balmazújvárosban, Felcsúton és Sorkikápolnán polgármestert, Pásztón településvezetőt és képviselőket is választanak.

A Hajdú-Bihar megyei Balmazújvárosban azért kellett időközi választást kiírni, mert a polgármestert, Veres Margitot (független) áprilisban hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt jogerősen öt év börtönre ítélték. A településen 14 137-en jogosultak szavazni, ők négy jelölt közül választhatnak. A jelöltek közül három függetlenként indul, egy pedig a Magyar Munkáspárt színeiben. 

A Fejér megyei Felcsúton szintén polgármestert választanak, mert a település vezetője, Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) áprilisban lemondott tisztségéről. A voksoláson két jelölt indul, egyikük a Fidesz-KDNP jelöltjeként Mészáros László, a másik, Mészáros László János pedig függetlenként, utóbbi mögé beállt a Magyar Kétfarkú Kutyapárt. A falu választói névjegyzékében 1507-en szerepelnek.

Hirdetés

A Vas megyei Sorkikápolnán az időközi választást a polgármester halála miatt írták ki. A tisztségért két független jelölt indul, a faluban 205 választásra jogosult adhatja le a voksát.

A Nógrád megyei Pásztón polgármestert és képviselőket is választanak, mert a település képviselő-testülete április végén feloszlatta magát. Az időközi választáson a Fidesz-KDNP jelöltje és két független jelölt indul. A nyolc önkormányzati képviselői helyre 39-en pályáznak. A csaknem tízezer lakosú nógrádi városban a szavazatra jogosultak száma megközelíti a 7700-at.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

Forrás: http://index.hu/belfold/2018/08/12/ma_dol_el_melyik_meszaros_lesz_felcsut_vezetoje/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Palkovics: A kutatóknak nem kell félni az új rendszertől, meg kell látni benne a lehetőséget!

Palkovics: A kutatóknak nem kell félni az új rendszertől, meg kell látni benne a lehetőséget!

Minél gyorsabban szeretné lezárni a kormány a magyar kutatás finanszírozásának felülvizsgálatát, mondta el az M5 …