2019. március 25., hétfőMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Lemondott ugyan a jobbikos Szávay, de addig mégsem, amíg meg nincs az utódja

Hirdetés

Lemondott ugyan a jobbikos Szávay, de addig mégsem, amíg meg nincs az utódja

Jogtechnikai kérdésnek nevezte a Jobbik frakciójának szóvivője, hogy hét eleji bejelentése dacára képviselőtársa, Szávay István még nem nyújtotta be lemondását parlamenti mandátumáról, írja az MTI.

Szilágyi György pénteki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, azt szeretnék, hogy ne legyen üres mandátum, ezért keresik, hogy kiveszi majd át Szávay István helyét. Szávay frakcióvezető-helyettesi posztjára Brenner Kolomant, jegyzői helyére Lukács László Györgyöt választotta a képviselőcsoport.

Szávay István hétfőn jelentette be a Facebook-oldalán, hogy lemond országgyűlési képviselői mandátumáról.

A Hír TV közölt egy videoriportot arról, hogy a képviselő a párt egyik tisztújító kongresszusán párttársai előtt azt állította: az előző nap lezsidózott, majd megütött egy nőt egy budapesti szórakozóhelyen, miután az azt mondta, hogy nácibűz van.

Hirdetés

A politikus megerősítette a hangfelvétel valódiságát, de hozzátette, hogy a beszélgetés során később világossá tette, hogy csak viccelt. Az ellenzéki politikus az ügy miatt lemondott országgyűlési jegyzői és a Jobbikban betöltött frakcióvezető-helyettesi tisztségéről.

Hétfői bejegyzésében Szávay István azt közölte: a parlamenti megbízatásairól lemondással “arányos felelősséget” vállalt mindazért, “ami egy fél évvel ezelőtti, titokban rögzített magánbeszélgetésen elhangzott”.

Forrás:
https://index.hu/belfold/2018/12/07/lemondott_ugyan_a_jobbikos_szavay_de_addig_megsem_amig_meg_nincs_az_utodja/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Elloptak egy gránátot a tűzszerészek elől a vértesszőlősi erdőben

Egy kiránduló család gyerekei találták meg a gránátot egy hete, a biztonságos elszállításra azonban nem …