2019. június 25., keddMa Vilmos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
2019.06.25. Vilmos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Közérdekű munkára ítélték a garázdasággal vádolt Ligetvédőket

Hirdetés

Közérdekű munkára ítélték a garázdasággal vádolt Ligetvédőket

Tizenegy Ligetvédővel szemben emelt vádat az ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette, valamint rongálás vétsége miatt két ügyben. Nyolc vádlott ellen a tavaly július 4-ei tiltakozásuk miatt emletek vádat. A Ligetvédők a hatalmas platánok átültetése miatt csaptak össze a biztonsági őrökkel és a rendőrökkel, és áttörték a kordont is. A vádirat szerint a tiltakozást a rendőrség feloszlatta, de a 11 aktivista közül nyolcan a helyszínen maradtak, a kordonokat megrongálták, és ezzel 60 ezer forintos kárt okoztak.

A másik ügyben  – a nyolc előbbi körből ketten, és három másik – ember ellen azért emeltek vádat, mert idén április 10-én az Ötvenhatosok terén a Néprajzi Múzeum építkezési területét körülvevő, OSB lapokból álló kerítés egyik oldalát többször megrúgták, ami betört. A résen keresztül bementek az építkezési területre, ahol “a biztonsági őröket trágár kifejezésekkel illették, feléjük köptek, továbbá egyikük egy korábban letört OSB lap darabjával az egyik biztonsági őrt megdobta”.

Az ítéletet tárgyalás nélkül, az ügyiratok alapján hozták meg és

Hirdetés

valamennyi vádlottra 200-250 óra közötti közérdekű munka büntetést szabtak ki.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Forrás:
https://index.hu/belfold/2018/11/09/ligetvedok_garazdasag_kozmunka/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fokozott ellenőrzés indul a vonatokon és az állomásokon

A rendőrség közleménye szerint a RAILPOL-lal nemzetközi rendőri művelet keretében egy napon keresztül fokozott ellenőrzésekbe …