2018. december 17., hétfőMa Lázár napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
2018.12.17. Lázár Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Komoly leépítés jöhet a külügynél is

Hirdetés

Komoly leépítés jöhet a külügynél is

Komoly leépítésekről beszélt a külügyi tárcánál a külügyminisztérium közigazgatási államtitkára a múlt heti nagyköveti értekezleten – értesült a Népszava. A lap szerint Balogh Csaba azt mondta, a belföldi állomány 40 százalékát elküldik, a többi tisztviselő viszont a jövőben sokkal jobb fizetést kapna.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter augusztus közepén még csak 15-20 százalékos létszámcsökkentésről beszélt, a Népszava információi szerint viszont így valójában kétszer ekkora leépítés várható. A múlt héten mi is megírtuk, hogy nem csak a külügynél csökkentenék az állományt: a pénzügyminisztériumban valamint az Innovációs és Technológia Minisztériumban is jelentős, mintegy 40 százalékos létszámcsökkentésről beszélnek. A tárcák akkor nem nyilatkoztak ezzel kapcsolatban.

Gulyás Gergely korábban elmondta, hogy kevesebb mint 14 ezren dolgoznak ma a minisztériumokban és a háttérintézményekben, de ez a szám csökkenthető. Állította, hogy az intézkedés célja nem a költségmegtakarítás, hanem a párhuzamosságok megszüntetése.

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20180903_Komoly_leepites_johet_a_kulugynel_is#rss

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A belügyből irányítják a köztévé székház fegyveres őreit

A Belügyminisztériumból, az Alkotmányvédelmi Hivatalból, Honvédelmi Minisztériumból és a Katasztrófavédelemből jövő utasításokat kötelesek végrehajtani az …