2020. május 31., vasárnapMa Angéla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2020.05.31. Angéla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Karácsonyék provokatívan vissza akarják hozni a Demszky-Gyurcsány világot

Hirdetés

Karácsonyék provokatívan vissza akarják hozni a Demszky-Gyurcsány világot

Az elmúlt egy hét eseményeiből az látszik, hogy Karácsony Gergely győzelmét követően gőzerővel folyik a bukott balliberális világ restaurációs próbálkozása. Vasárnap erre erősített rá Bauer Tamás, a DK politikusa, aki egészen odajutott, hogy önkényesen cserélgetne utcanév táblákat. Nyilvánvaló: nem véletlenül szólalt meg a Demokratikus Koalíció politikusa. 

A DK politikusa mai posztjában arról írt, hogy 

vissza kell adni a budapesti közterületeknek a 2010 előtti nevüket.

Konkrétan meg is nevezte, mikre gondolt pontosan:

Hirdetés

  • a Széll Kálmán térből Moszkva teret
  • a II. János Pál pápa térből Köztársaság teret, valamint 
  • a Széchenyi István térrből Roosevelt teret kell csinálni újra.

E három tér elnevezésének kiemelkedő politikai jelentősége van, teljesen függetlenül attól, hogy mit gondolunk Széchenyiről, Széll Kálmánról és II. János Pálról. Változatlanul bízom benne, hogy előbb-utóbb visszakapják 2010 előtti nevüket.” – érvelt a Gyurcsány-párti politikus, aki úgy látja, “csupa rokonszenves döntéssel kezdte főpolgármesteri munkáját a győztes Karácsony Gergely.” Kifogásolta ugyanakkor, hogy az új városvezető újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, nem kíván utcanév-táblákat cserélni, amikor néhány esetben szükség lenne erre. Bár nem kell Bauer Tamásnak idegeskednie, mert ha figyelmesen végigolvassa az Index propagandainterjúját, Wass Albert nácizásakor már kiderül, hogy Karácsonytól nem áll távol a névháború. 

Bauer nemcsak budapesti utcanév táblákat cserélgetne, hanem szobrokat is. Szerinte a Szent István parkban nem Szent István, hanem Lukács György szobrára van szükség. Mint ismert, Lukács György kommunista filozófus az I. világháborút követő rövid kommunista diktatúra (Tanácsköztársaság…) közoktatásügyi népbiztosa volt. “Vissza kellene tenni a helyére Lukács György szobrát a Szent István parkba.” – vázolta elképzeléseit Gyurcsány Ferenc pártjának politikusa.

Több cikkben is foglalkoztunk azzal, hogy a letűntnek hitt balliberális világ próbálja visszamenteni hatalmát a múlt heti önkormányzati választás után. Karácsony Gergely alig néhány nappal főpolgármesterré választása után sort kerített Bajnai Gordon, volt miniszterelnökkel való találkozójára, Lamperth Mónika egykori belügyminiszterből főjegyzőt csinálhat, és felmerült annak a lehetősége, hogy Gyurcsány Ferencnak irodája lesz a Városházán. De ott van Karácsony körül Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc kommunikációs vezetője, Gál J. Zoltán, sőt, Gyurcsány szóvivője, Batiz András is.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20191020-bauer-tamas-poszt-az-utcanevekrol.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Jövőre közfeladatot ellátó személy lesz a vadász, halőr és az egészségügyi dolgozó is

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Bővült …