2019. július 22., hétfőMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 295,00 Ft
2019.07.22. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 295,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ismét lebukott a 24 nevezetű balliberális álhírgyár

Hirdetés

Ismét lebukott a 24 nevezetű balliberális álhírgyár

Ismételten beállt az álhírgyártásba a 24 nevezetű álfüggetlen balliberális portál. Míg a héten egyszer azzal buktak le, hogy pénzt fizettek hajléktaloknak, hogy hazudjanak, addig most Tiborcz Istvánról sikerült valótlant állítaniuk. A mögöttünk hagyott héten sem pihentek az álhírgyárak, de ismét csúnyán lebuktak, például azzal is, hogy Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke pert nyert a folyamatosan tarháló Index ellen. Ugyanis róla is folyamatosan hazudoztak, ezt állapította meg a bíróság.

Na, de nézzük a legújabb álhírt. A 24 azt írta egy cikkében, hogy köddé vált Tiborcz István pályázata, miközben a kormány hallgat. Az üggyel kapcsolatban az Agrárminisztérium elküldte a válaszát, amit a fake news gyár nem hozott le.

A minisztérium azt közölte, hogy a cikk állításaival ellentétben ugyanazon pályázaton Tiborcz István nem kapott két alkalommal támogatást ökológiai gazdálkodásra. A hivatkozott VP-4.11.1-11.2-15. Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés elnevezésű pályázati felhívás nyertesei öt évre vállalnak kötelezettséget, így a részükre megítélt és feltüntetett támogatás is öt évre vonatkozik. Ezen támogatást egy terület vonatkozásában csak egyszer lehet elnyerni.

Megfelelt a törvényi előírásoknak

Az Agrárminisztérium közölte, hogy jelen esetben a kötelezettségvállalás kezdetének első éve 2016. Tekintettel arra, hogy a támogatás egységesen hektár alapon kerül megállapításra, a támogatói összeg növekedése csak akkor lehetséges, ha támogatott terület nagysága növekszik. Ebben az esetben is ez történt: egyetlen támogatott pályázata van, a támogatási összeg és a támogatói okirat módosítására a szabályoknak megfelelően azért került sor, mert a szóban forgó földterület nagysága is nőtt.

Hirdetés

Ezzel együtt a hiteles támogatási adatok is módosultak a honlapon, ahol a megjelenített címadatok ebben a támogatási formában a támogatott lakóhelyét jelzik, nem a megvalósítás helyét, tekintettel arra, hogy adott esetben több megvalósítási hely is lehet nyertes egy pályázó esetében. A fentiek alapján tehát a támogatotti adatok ideiglenesen kerültek levételre, az eljárásnak megfelelően – írta az Agrárminisztérium. A pályázaton 2200 nyertest hirdettek, összesen 62 milliárd forintnyi támogatással.

Ismét jó nagyot kamuzott a 24 nevezetű álfüggetlen balliberális portálForrás: Origo

Így pörög a 24 nevezetű álhírgyár

Nem ez az első eset, hogy a 24 egy álhírrel házal az olvasóknál. Összhangban az ellenzék országos szintű hajléktalanőrületével, arra mentek rá a magyar fake news kisiparosok, hogy a fideszes vezetésű csepeli önkormányzat alkalmazottjai milyen brutálisan bánnak az utcán élőkkel. Csakhogy most kiderült, rendhagyó módon pénzzel és egy kis alkohollal próbálták rávenni a hánytatott sorsú embereket arra,hogy a csepeli vagyonőrökre terhelő vallomást tegyenek. A pénz kifizetését egyébként a portál főszerkesztő-helyettese megerősítette az ATV egyik műsorában. És ha már álhírgyártás. Korábban a 24 áltudományos magyarázatnak álcázott összeesküvés-elméletekkeloperált, miközben saját magát vágtta meg.

Az Index is gyártja az álhíreket

Nemrég arról is írtunk, hogy Ismét kiderült, hogy hazudott az Index nevű álfüggetlen fake news gyár, mivel Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke és egyben a Fradi elnöke pert nyert ellenük. A portál nem verte nagydobra, hogy helyre kellett igazítaniuk egy Kubatov Gáborról szóló cikküket, pedig kiderült, hogy hazugságokat állítottak. Nem ez volt az első eset, hogy a tarháló álfüggetlen portál kitalál híreket, és megírja.

Egy korábbi eset volt, hogy a magukat függetlennek és objektívnek kikiáltó ócska, balliberális megmondóembereknek semmi sem drága, ha a kormány lejáratásáról van szó. Még arra is képesek voltak, hogy kilenc hónapon keresztül foglalkozzanak egy olyan álhírrel,miszerint a kormány az önkormányzatiság felszámolását tervezi a 2018-as parlamenti választás után. De említhetjük azt is, amikor Gálvölgyi Jánosról írták az ellenzéki propagandaoldalok, hogy politikai okokból marad el egy kaposvári művelödési házban az önálló estje, de kiderült: összesen tíz jegyet tudtak eladni a Heti Hetes-sztárra, azaz senki sem volt kiváncsi rá, ezért nem tartották meg az előadást.

Forrás:
http://www.origo.hu/itthon/20181109-alhirgyar-24-lebukas-hazugsag.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Külföldi érdekek alapján működik a Momentum

A magukról terjesztett képpel ellentétben a Momentum nem a semmiből robbant be a magyar közéletbe: …