2018. november 13., keddMa Szilvia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 322,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 284,00 Ft
2018.11.13. Szilvia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 322,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 284,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Idős, rossz állapotú mentőhelikoptereket venne a kormány

Hirdetés

Idős, rossz állapotú mentőhelikoptereket venne a kormány

Közbeszerzés nélkül venne a kormány idős mentőhelikoptereket, amik a szakemberek szerint nem is megfelelőek mostani állapotukban, írja a Népszava.huA Népszava információi szerint heteken belül szolgálatba állhat a kilenc helikopter.

Hétfőn kért a kormány a honvédelmi és rendészeti bizottság zárt ülésén több mint 600 milliárd forint értékű vásárlásra menetességet a közbeszerzési törvény hatálya alól, melynek része volt a mentőhelikopterek beszerezése is. A Népszava információi Információik szerint pedig az is eldőlt már, hogy a norvég légimentők 7-14 éves, EC135P2 és P2+ típusú helikoptereit vásárolja meg a kormány, bár ennek a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. pilótái nem feltétlenül örülnek.

Ha ezzel mi repülni akarunk és belekerül a felszerelés, akkora túlsúlya lesz a gépnek, hogy legfeljebb egy három kilós gyereket lehet már csak szállítani

Hirdetés

– mondta az egyikük, ugyanis a gépek a skandináv országban megszokott rendkívüli időjárási viszonyoknak megfelelően vannak felszerelve, ráadásul még a szervizelésük is nehézkes lenne.

A hazai légmentés 2006 óta bérel egy osztrák cégtől hét darab EC135T2 helikoptert, az eredeti megállapodást tíz évre szólt. A kormány 2015-ben kiírt egy nyílt közbeszerzési pályázatot a hazai légimentés további működtetésére, de azt 2016 februárjában a beadási határidő napján visszavonták és határozatlan időre meghosszabbították az osztrák céggel a szerződést.

Forrás: http://index.hu/belfold/2018/03/10/helikopter_kormany_legimentes/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Karácsony után egy nappal elkezdik az előválasztást

Karácsony után egy nappal elkezdik az előválasztást

Ha tippelni kellett volna, hogy melyik napon indítja el az ellenzék az előválasztását, nagy tétek …