2020. december 3., csütörtökMa Ferenc napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2020.12.03. Ferenc Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Helyre kell állítani a kiirtott nádat Balatonakalin

Hirdetés

Helyre kell állítani a kiirtott nádat Balatonakalin

Kerülj képbe hírlevelünkkel, amiben a hét legfontosabb, legérdekesebb cikkeit, videóit ajánlják az indexesek.

Egy éve írtunk arról, hogy valaki 150 méter hosszan, 8-12 méteres sávban letarolta a kiemelten védett nádast Balatonakali volt kempingjének partján. A területen vízparti villaparkot és hotelt építő ingatlancég tagadja, hogy ők tették volna, a hatóság azonban őket tiltotta el a további mechanikai beavatkozásoktól. A helyiek tiltakoztak, a környezetvédelmi hatóság akcióba lendült, a rendőrség nyomozást indított.

Hirdetés

Bár gyorsan megszületett az első fokú határozat a Veszprém megyei Kormányhivatalnál, miszerint a beruházó SSS Group Kft.-t egymillió forintra büntették, és arra kötelezték, hogy telepítse vissza a nádast, a jogerős másodfokú döntésre egy évet kellett várni. A napokban azonban ez is megszületett, és helyben hagyta a korábbi döntést, azaz az ingatlanbefektetőnek rehabilitálnia kell a területet.

Ezt a döntést már máshogy fogadta az SSS Group is. Mint lapunknak küldött közleményükben írják, a cég idei legfontosabb célkitűzése a közel egy kilométeres balatoni partszakasz előtti, állami tulajdonban álló balatoni meder és annak részét képező kiirtott nádas illetve környezetének rehabilitációja.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/02/21/helyre_kell_allitani_a_kiirtott_nadat_balatonakalin/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre nagyobb hatással van a halálozási adatokra a koronavírus

Egyre nagyobb hatással van a halálozási adatokra a koronavírus

Rekordmagas halálozási számot tett közzé a KSH november elejéről – hívja fel a figyelmet a …