2020. március 28., szombatMa Gedeon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.03.28. Gedeon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Helyre kell állítani a kiirtott nádat Balatonakalin

Hirdetés

Helyre kell állítani a kiirtott nádat Balatonakalin

Kerülj képbe hírlevelünkkel, amiben a hét legfontosabb, legérdekesebb cikkeit, videóit ajánlják az indexesek.

Egy éve írtunk arról, hogy valaki 150 méter hosszan, 8-12 méteres sávban letarolta a kiemelten védett nádast Balatonakali volt kempingjének partján. A területen vízparti villaparkot és hotelt építő ingatlancég tagadja, hogy ők tették volna, a hatóság azonban őket tiltotta el a további mechanikai beavatkozásoktól. A helyiek tiltakoztak, a környezetvédelmi hatóság akcióba lendült, a rendőrség nyomozást indított.

Hirdetés

Bár gyorsan megszületett az első fokú határozat a Veszprém megyei Kormányhivatalnál, miszerint a beruházó SSS Group Kft.-t egymillió forintra büntették, és arra kötelezték, hogy telepítse vissza a nádast, a jogerős másodfokú döntésre egy évet kellett várni. A napokban azonban ez is megszületett, és helyben hagyta a korábbi döntést, azaz az ingatlanbefektetőnek rehabilitálnia kell a területet.

Ezt a döntést már máshogy fogadta az SSS Group is. Mint lapunknak küldött közleményükben írják, a cég idei legfontosabb célkitűzése a közel egy kilométeres balatoni partszakasz előtti, állami tulajdonban álló balatoni meder és annak részét képező kiirtott nádas illetve környezetének rehabilitációja.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/02/21/helyre_kell_allitani_a_kiirtott_nadat_balatonakalin/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Terézvárosban három hónapig nem kell fizetniük az önkormányzattól bérlő kisvállalkozásoknak

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Terézvárosban …