2019. július 15., hétfőMa Henrik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
2019.07.15. Henrik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Hableány: Svájcban is elindulhatnak a kártérítési perek

Hirdetés

Hableány: Svájcban is elindulhatnak a kártérítési perek

Akár Svájcban is perelhetnek a Hableány 28 halálos áldozattal járt tragédiája után a hozzátartozók, amennyiben bebizonyosodik a Viking Sigyn felelőssége a május 28-i dunai balesetben. Erre jogalapot adhat az a tény, hogy a szállodahajó kapitánya az ügy gyanúsítottja és az, hogy a nyomozati anyagok szerint a szállodahajó anélkül kezdte meg a 27 méter hosszú Hableány előzését a Margit hídnál, hogy rádión kapcsolatba lépett volna vele – írta a Magyar Nemzet a Hableányt üzemeltető Panorama Deck Kft-t képviselő közlekedési jogászra hivatkozva. Borbély Zoltán szerint a hajózási szabályzat értelmében egyértelműnek látszik a Viking Sigyn személyzetének szabálysértése.

A lap szerint biztosra vehető, hogy a 26 dél-koreai áldozat rokona svájci vagy amerikai választott bírósághoz fordul kártérítési igénnyel, és erre lehetőségük van a Hableány két magyar áldozata, a kapitány és munkatársa hozzátartozóinak is.

A tragédia után három holttestet továbbra is keresnek, a kutatások nem csak a Duna teljes magyarországi szakaszán folynak, de a Szerbia, Románia és Bulgária is kiemelten figyeli a folyó rájuk eső szakaszait.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2019/06/17/hableany_svajcban_is_elindulhatnak_a_karteritesi_perek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Saját függetlenségét vizsgáltatja meg az EU-val egy magyar bíró

Saját függetlenségét vizsgáltatja meg az EU-val egy magyar bíró

Az adományok révén elkezdtük fejleszteni az élő közvetítéseink technikáját. A luxemburgi Európai Unió Bíróságához fordult a …