2019. október 18., péntekMa Lukács napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 332,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
2019.10.18. Lukács Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 332,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Hableány: Svájcban is elindulhatnak a kártérítési perek

Hirdetés

Hableány: Svájcban is elindulhatnak a kártérítési perek

Akár Svájcban is perelhetnek a Hableány 28 halálos áldozattal járt tragédiája után a hozzátartozók, amennyiben bebizonyosodik a Viking Sigyn felelőssége a május 28-i dunai balesetben. Erre jogalapot adhat az a tény, hogy a szállodahajó kapitánya az ügy gyanúsítottja és az, hogy a nyomozati anyagok szerint a szállodahajó anélkül kezdte meg a 27 méter hosszú Hableány előzését a Margit hídnál, hogy rádión kapcsolatba lépett volna vele – írta a Magyar Nemzet a Hableányt üzemeltető Panorama Deck Kft-t képviselő közlekedési jogászra hivatkozva. Borbély Zoltán szerint a hajózási szabályzat értelmében egyértelműnek látszik a Viking Sigyn személyzetének szabálysértése.

A lap szerint biztosra vehető, hogy a 26 dél-koreai áldozat rokona svájci vagy amerikai választott bírósághoz fordul kártérítési igénnyel, és erre lehetőségük van a Hableány két magyar áldozata, a kapitány és munkatársa hozzátartozóinak is.

A tragédia után három holttestet továbbra is keresnek, a kutatások nem csak a Duna teljes magyarországi szakaszán folynak, de a Szerbia, Románia és Bulgária is kiemelten figyeli a folyó rájuk eső szakaszait.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2019/06/17/hableany_svajcban_is_elindulhatnak_a_karteritesi_perek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az utolsó pillanatban támadták meg az ellenzéki kerületek választási eredményeit

Az utolsó pillanatban támadták meg az ellenzéki kerületek választási eredményeit

Az igazság ismerete nélkül nem lehet jó döntéseket hozni. Ez a lehetőség mindenkinek jár. Támogass …