2019. augusztus 26., hétfőMa Izsó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
2019.08.26. Izsó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Gyurcsány a tanároknak: Segítsék nem hazugságban tartani a gyerekeinket!

Hirdetés

Gyurcsány a tanároknak: Segítsék nem hazugságban tartani a gyerekeinket!

Gyurcsány Ferenc ismét évértékelőt tartott, ahol nagyjából azt mondta el évértékelős formában, amit a napokban hosszabban megírt helyzetértékelő dolgozatában: parlamenti eszközökkel nem lehet leváltani Orbán rendszerét, lehet használni nem demokratikus eszközöket, utcára kell hívni az embereket, lázadás kell. A beszédet az ATV közvetítette Facebookon.

A Merjünk hazafiak lenni! címmel publikált terjedelmes, 29 oldalas helyzetértékelő dolgozatában Gyurcsány a helyzet értékelése mellett kitér arra is, hogy szerinte az ellenzéknek milyen stratégiát kellene követnie Orbán rendszere ellen. Mivel az nem demokratikus, ezért a játékszabályok is megváltoztak, így szerinte nem csak demokratikus eszközöket lehet használni annak legyőzésére. Szerinte utcára kell hívni az embereket és az ellenállásból közösen kell lázadást formálni. Évértékelő beszédében úgy fogalmazott:

“Aki magyar hazafi, annak lázadnia kell ebben a világban.”

Hirdetés

Gyurcsány szerint mindebből természetesen csak akkor lehet valami, ha ezek a lázadások láncolatot alkotnak, ha mindenki összeáll a cél érdekében. Szerinte lehet itt “kiegyensúlyozottnak hitt érzéssel megvetni 18 éves gimnazisták nyers felháborodását”, de ettől még pocsék világ jött itt létre, és hogy ha ez kiváltja a vele szemben állók dühét és nyersességét, akkor az vessen magára, aki ezt a rendszert megcsinálta.

Gyurcsány.PNG

A DK elnöke feltette a kérdést, hogy ha valaki nem tudja magát megvédeni, az hogyan fogja megvédeni a hazáját, aki magáért nem tud kiállni, hogyan fog kiállni a hazájáért. Majd üzent a tanároknak is:

“Egyik oldalról persze meg kell élni, másik oldalról pedig van egy hivatásuk, teljesítsék, segítsék nem hazugságban tartani a gyerekeinket!”

– mondta.

A másik téma, amiről beszélt, amit a dolgozatában szintén elmondott: az ellenzék választási stratégiája az Orbán-kormány legyőzésére. Ez pedig az összefogás, a konszenzus az ellenzéki pártok között már az önkormányzati választásra is.

“A Fidesszel szembeni ellenzéki küzdelemnél kevésbé érdekel az út, mint a cél”

– mondta.

Szerinte itt most nem számít, melyik politikai szereplő hogyan változott, hogy korábban mit mondott, mit hibázott. “Nem kívánom senkitől, hogy szeplőtelenül érkezzen a küzdelembe, vagy hogy ne tévedjen, ne hibázzon”, mondta, de ha abban egyetértenek hogy európai, demokratikus, polgári országot akarnak, akkor küzdjenek együtt ezért.

“Most nem demokraták vitatkoznak egymással, hanem autokraták, diktatúraépítők, hazafiatlan gazemberek, akikkel mi szemben állunk”

– mondta.

Gyurcsány hosszan beszélt a hazafiságról, mi az, és mi nem az. 

Nem vagyunk különleges fajták mi magyarok, nem különlegesebbek, jobbak, mint bárki más, egyszerűen csak mások vagyunk. Jobbá lenni teljesítménnyel lehet, nem azzal, hogy magamat felsőbbrendűnek tekintem. Hazafinak lenni nem a székely himnusz éneklése kettő kisfröccs után, nem búbánatosan lengetni a magyar zászlót

– mondta. Ezzel szemben hazafinak lenni szerinte azt jelenti, hogy tenni azért, hogy az a közösség, amelynek tagjai vagyunk 50 és 100 év múlva is sikeres legyen. A hazafiság szerinte a jövő képviselete, és nem pedig az, hogy olyannak akarjuk megőrizni, mint amilyen tegnap volt. Európaiak vagyunk, magyarok vagyunk, hazafiak vagyunk, de nem mások ellen, hanem másokkal együtt, mondta Gyurcsány, majd a búcsútaps közben még bekapcsolt mikrofonján keresztül ez hallatszott:

“Lesz itt valami zene. Ja, a Himnusz jön.”

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2019/02/09/gyurcsany_ferenc_evertekelo_valasztas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lakástűz Kőbányán: három kisgyereket kellett kimenteni, egyikük még mindig kórházban van

Támogatóinknak köszönhetően vasi és zalai anyagaink készítéséhez 5038 km-t autóztunk. Támogass te is! Két testvérét …