2019. május 23., csütörtökMa Dezső napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.05.23. Dezső Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Felmondott az orosházi kórház sürgősségi főorvosa és főnővére

Hirdetés

Felmondott az orosházi kórház sürgősségi főorvosa és főnővére

Orosházán felmondott a kórház sürgősségi betegellátó osztályának (SBO) osztályvezető főorvosa, vele együtt a főnővér is, de állítólag mások is erre készülnek, írja a hvg.hu. A cikk szerint az ott dolgozóknak mostanra lett elegük a ki nem fizetett pluszmunkából. Januárra így akár ki is ürülhet az SBO Orosházán, bár a menedzsment szerint nincs gond, mert sorra jönnek a jelentkezők az üres helyekre.

A főorvos, Dankó Alpár egészségügyi okokra, “szívzűrre” hivatkozva mondott fel, “nem kockáztat tovább, fontosabb az egészsége és a családja”. Azt is mondta, hogy a kórházi munka mellett mentőzik, mentőhelikopterezik, de besegít a térség orvosi ügyeletének a szervezésében is, “elege lett”.

A lap szerint ugyanakkor valójában az lehet a háttérben, hogy a kórház feladatait vállalkozásban elvégzőknek járó pénzt hónapok óta nem fizeti ki az intézmény, száz-százötven óra túlmunkáért járó összegekkel tartozik a kórház, ami egyeseknek százezreket, másoknak egy-két milliót is jelent. A hvg úgy tudja, ezen felül a takarékoskodás jegyében a főigazgató olyan változtatásokat tervez az intézményben, amiket az ott dolgozók egy része – éppen a szigorú előírások miatt – vállalhatatlannak tart.

Hirdetés

A főorvos és a főnővér most a felmondási idejét tölti, már október közepén felmondtak, de ezekben a napokban újabb vállalkozók bonthatják fel a kórházzal kötött megállapodásukat. „Most éppen nyolc vállalkozó orvos fogalmazza a felmondását, de szerződést bont a szakdolgozókat, ápolókat a cégen keresztül foglalkoztató vállalkozás is. Így nagyjából januárra kiürülhet a sürgősségi betegellátó osztály, a negyven helyett marad az ugyanannyi munkára tizennyolc szakdolgozó. A menedzsment reakciója az volt, hogy az alkalmazottak majd beállnak pluszban, de mi nem fogunk bűncselekményben részt venni” – mondta a lapnak egy neve elhallgatását kérő kórházi dolgozó.

A hvg megkereste a szóbanforgó vállalkozás, az Alföld Ambulance Kft. ügyvezetőjét, aki elismerte, hogy felmondták a kórházzal kötött szerződésüket, “mivel nem akarják megvárni, amíg becsődölnek”. A cég vezetője egyébként úgy tudja, hogy már jelentkezett vállalkozás, amely folytatná a munkát a kórházzal.

A lapnak a kórház annyit mondott: egy közleményt fognak kiadni, amit annak fenntartói engedélyezése után küldenek el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Forrás:
https://index.hu/belfold/2018/11/13/felmondott_az_oroshazi_korhaz_surgossegi_foorvosa_es_fonovere/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hivatalos jegyzőkönyvbe mondta a kormányablak, hogy nincs pénze vécépapírra

Hivatalos jegyzőkönyvbe mondta a kormányablak, hogy nincs pénze vécépapírra

Olvasónk ügyeket intézni ment be csütörtök reggel a Győri Járási Hivatal Kormányablak Főosztályára. Itt lehet …