2019. március 25., hétfőMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Extrém mennyiségű eső esett a Dunántúlon

Hirdetés

Extrém mennyiségű eső esett a Dunántúlon

A hétvégén érkezett és még legalább két napig térségünkben maradó légörvény elsősorban a Dunától nyugatra okozott nagy esőzést – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A Balatontól északra nagy területen hullott le 60-80 milliméternyi csapadék. A legtöbb eső, 120,7 milliméternyi Hegyeshalmon esett.

© Facebook / Országos Meteorológiai Szolgálat

Hirdetés

Az ország keleti megyéiben ugyanakkor sok helyen egyetlen csepp eső sem hullott. Bár ez a helyzet – a légörvény lassú keleties mozgásával – a következő három napban változhat, a Nyírség, a beregi térség a mostani számítások szerint nem kap számottevő csapadékot.

Az Alpokalján és a Kisalföldön újabb 40-80 milliméternyi eső zúdulhat le, így az egyhetes mennyiség arrafelé akár a 150 millimétert is elérheti. Jó hírként ugyanakkor hozzátették, hogy a zivatarok hevessége és száma jelentősen csökken a következőkben.

Hétfőre a heves zivatarok miatt Budapestre és tizenkét megyére – Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala – adott ki elsőfokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat. Emellett a felhőszakadás veszélye miatt – Nógrád és Heves megye kivételével – az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20180903_extrem_mennyisegu_eso_esett_a_dunantulon#rss

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Még mindig késnek a vonatok Budapest-Debrecen-Záhony vonalon a bozóttűz miatt

 A vasárnapi avartűz miatt lassúbb a vonatközlekedés a záhonyi vonalon – tájékoztatta hétfő reggel a …