2020. szeptember 28., hétfőMa Vencel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.28. Vencel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Elsöprő többség Orbán Viktor mellett a gyöngyöspatai iskola ügyében

Elsöprő többség Orbán Viktor mellett a gyöngyöspatai iskola ügyében

Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a Hír TV Magyarország élőben című műsora telefonos szavazast indított a gyöngyöspatai romáknak megítélt kártérítéssel kapcsolatban. A szavazás tárgyát képező kérdés pedig az volt, hogy “Kinek van igaza: Orbán Viktornak, aki szerint igazságtalan munka nélkül milliókat kifizetni, vagy a Soros-szervezeteknek, amelyek szerint százmilliós összeget kell kifizetni a gyöngyöspatai romáknak szegregáció miatt?” Az eredmény egyértelmű, hiszen a szavazók 97 százaléka Orbán Viktorral értett egyet, vagyis a nagy többség nem támogatja az ingyen, a Soros-szervezetek kezdeményezésére megítélt milliókat, ami csődbe vinne egy önkormányzatot.

 

Az Origo részletesen beszámolt a miniszterelnök által, az évindító kormányinfón szóba hozott, és a társadalom kedélyeit jelentősen borzoló gyöngyöspatai ügyről.

Történt ugyanis, hogy a Kúria tavaly december 2-i, jogerős döntése értelmében a gyöngyöspatai önkormányzatnak – mint az oktatási intézmény akkori fenntartójának – több mint 80 millió, míg a tankerületnek majdnem 20 millió forint kártérítést kell fizetnie az ügyben érintett 62 roma tanuló családjának, mert a bíróság szerint a gyöngyöspatai roma gyerekeket 2004-től kezdődően szegregálták.

Gyöngyöspatai iskolaForrás: Origo

 A Kúria decemberben pedig elutasította a határozat felfüggesztését kérelmező alperesi beadványt, ami azt jelenti, hogy a bíróság határozatát végre kell hajtani. Emiatt akár már most behajthatnák a 100 millió forintot, csődbe juttatva ezzel a gyöngyöspatai önkormányzatot.Ráadásul a jogi eljárást nem a roma gyerekek szülei, hanem a Soros-hálózat képviselői kezdeményezték, hiszen utóbb kiderült, hogy a pereskedés hátterében egy Soros-hálózathoz tartozó, stratégiai pereskedő szervezet, az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (Chance For Children Foundation, rövidítve: CFCF) és olyan nem túl szépemlékű jogvédők állnak, mint például a volt SZDSZ-es Mohácsi Viktória.

Mohácsi ViktóriaForrás: MTI/Vajda János

Az ügy, és a miniszterelnök állásfoglalása hisztérikus reakciókat váltott ki a balliberális körökben, így érthető volt, hogy a Hír TV Magyarország élőben című műsora telefonos szavazást indított a kérdésben két nappal ezelőtt.

A kérdés pedig így hangzott:

Ön kinek ad igazat? Orbán Viktornak, aki szerint igazságtalan munka nélkül milliókat kifizetni, vagy a Soros-szervezeteknek, amelyek szerint százmilliós összeget kell kifizetni a gyöngyöspatai romáknak szegregáció miatt?

Ha Ön Orbán Viktorral ért egyet, akkor küldje sms-ben az “O” betűt, ha pedig a Soros-szervezet véleményét osztja, akkor küldje az “S” betűt a +36 30 310 4444 -es telefonszámra!” – szólított fel a Hír TV műsora. A szavazás vasárnap este 19.30-ig tartott, az eredmény pedig önmagáért beszél.

A SMS-t küldök 97 százaléka értett egyet Orbán Viktorral, aki nem támogatta a munka nélkül, szegregáció címén megítélt milliókat.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20200119-gyongyospata-hirtv-szegregacio-itelet.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Elköltöztetik a Semmelweis Egyetem onkológiai részlegének járóbetegellátását

A járványhelyzet miatt elköltöztetik a Semmelweis Egyetem onkológiai részlegének járóbetegellátását – közölte az egyetem az ATV …