2019. március 23., szombatMa Emőke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.03.23. Emőke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Élőben jelentkezünk a túlóratörvény ellenes tüntetésről

Hirdetés

Élőben jelentkezünk a túlóratörvény ellenes tüntetésről

Cikkünk folyamatosan frissül.

Élő közvetítésünket itt nézheti, alatta frissülő cikkben számolunk be az eseményekről, beszédekről:

Szakszervezetek tüntetnek Budapesten szombaton az úgynevezett túlóratörvény ellen. A demonstráció 10 órakor kezdődik a Jászai Mari téren, innen vonulnak át a Kossuth térre, ahol 11 órától beszédek következnek. A beszédekről frissülő cikkünkben számolunk be. Két nappal a tüntetés bejelentése után a rendőrség elrendelte a teljes Kossuth tér, valamint a tértől északra található Balassi utca részleges lezárását reggel 6 és délután fél 3 között.

Hirdetés

Fél 11-kor így gyülekeztek a tüntetők:

A szervezőktől úgy tudjuk, hogy a Kossuth tér lezárása miatt valamivel előrébb hozzák a színpadot az Alkotmány utcában. A Jászai Mari tértől a körúton át a Nyugati térre vonulnak, onnan a Bajcsy-Zsilinszky útra fordulnak, és azon érkeznek meg az Alkotmány utcába.

Az Országgyűlés akár már a jövő héten elfogadhatja a munka törvénykönyvének módosítását, ami jelentősen megváltoztatja, hogy a munkáltatók mennyit dolgoztathatják a dolgozóikat, mennyi túlórát várhatnak el tőlük, és ezt hogyan számolják el. 

Jelenleg a Munka törvénykönyve azt mondja, hogy naptári évenként 250 óra rendkívüli munkaidő rendelhető el, ami kollektív szerződés alapján legfeljebb háromszáz órára növelhető. Ezt végül úgy módosítanák, hogy általános szabályként marad a 250 óra, kollektív szerződés esetén 300 óra, de a munkáltató és a munkavállaló külön, írásbeli megállapodása esetén ez lehet 400 óra is. A 3 éves munkaidőkeret maradt a javaslatban, eszerint 3 éven belül is elég elszámolni és kifizetni a túlórákat.

A módosítást elfogadhatatlannak tartják a szakszervezetek, a kormány szerintük csak a multinacionális cégeknek akarja kiszolgáltatni a magyar dolgozókat (azt a Fidesz vezető politikusai  sem tagadják , hogy a multiknak kedveznének a törvénnyel), miközben családok szakadnak szét a túlóra miatt, vélik.

(Borítókép: Huszti István / Index)  

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Forrás:
https://index.hu/belfold/2018/12/08/tuntetes_kossuth_ter_szakszervezetek_tuloratorveny/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vasárnap tízpercenként indul busz a reptérre

A hónap végétől kezdődően vasárnap napközben már 10 percenként követik egymást a Belvárosból a Liszt …