2019. május 19., vasárnapMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 288,00 Ft
2019.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 288,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Elhagyja a tanári pályát az élő kiscsirkét boncoló tanár

Hirdetés

Elhagyja a tanári pályát az élő kiscsirkét boncoló tanár

Távozott a keszthelyi gimnáziumból és ezzel együtt a tanári pályáról is az a férfi, akinek a biológia-szakkörein élő állatokat is boncoltak a diákok a keszthelyi Vajda János Gimnáziumban.

A keszthelyi Vajda János Gimnázium épülete

A keszthelyi Vajda János Gimnázium épülete

Videó is készült arról, hogy egy szinte teljesen kifejlett csibét fordítanak ki a tojásból a diákok, az állat tátog, lélegezni próbál és el akar mozdulni a szike elől. A mobillal készült videón a gimnazisták is szóvá teszik, hogy az állat csipog és rugdos, mire a tanár azt mondja: „Nem csipog, csak fulladozik”.

A csütörtök esti RTL Híradó-nak nyilatkozott is a volt tanár, aki azt mondta, azóta távmunkában dolgozik. Ugyanakkor elkötelezett tanárnak tartja magát, és szerinte ha az oktatásban valamit meg lehet mutatni a valóságban, akkor azt úgy is kell megmutatni, az öncélú állatkínzást azonban ő sem támogatja.

Hirdetés

Körülbelül annyit szenvedett, mint egy falusi csirkevágás során a csirke, amit táplálkozás céljából megeszünk

– mondta az esetről.

Az RTL Híradó szerint az általa vezetett szakkörön egyébként csak szülői beleegyezéssel vehettek részt a diákok, így mindenki tudta, milyen kísérleteket végeznek.

A Keszthelyi Rendőrkapitányság június elején megszüntette a nyomozást, mert szerintük nem történt bűncselekmény. Az Állatkísérleti Tudományos Etikai Tanács hivatalos állásfoglalására hivatkoztak, amely szerint „a biológiai szakkör keretében állatokkal kapcsolatos oktatási célú demonstráció nem minősül állatkísérletnek”. Ha pedig nem állatkísérlet, akkor „nem lehet szó engedély nélkül végzett állatkísérletről sem”.  A határozat szerint a tanár szándéka nem irányult bántalmazás megvalósítására. Ekkor közös megegyezéssel a férfi távozott is az iskolából. 

Forrás:
https://index.hu/belfold/2018/11/15/boncolas_szakkor_iskola_tanar_allatkinzas_vajda_janos_gimnazium_keszthely/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Timmermans: Orbán és a Fidesz történelmi kockázat

Timmermans: Orbán és a Fidesz történelmi kockázat

„A Fidesz és Orbán Viktor történelmi kockázatot jelent Magyarországnak és Európának” – mondta Frans Timmermans …