2019. február 22., péntekMa Gerzson napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 317,00 Ft | USD: 280,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.02.22. Gerzson Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 317,00 Ft | USD: 280,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Életfogytiglant kaptak a szerepjátékos gyilkosok

Hirdetés

Életfogytiglant kaptak a szerepjátékos gyilkosok

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítéltek két férfit, akik 2010-ben megölték egy ismerősüket – közölte az MTI. A vádlottakat a bíróság társtettesként, előre kitervelten és aljas indokból elkövetett emberölés miatt ítélték el. Az elsőrendű vádlott a legkorábban 25 év, a másodrendű vádlott pedig 30 év letöltése után helyezhető feltételes szabadlábra.

A vád szerint a sértett és a két elkövető egyaránt rajongott a szerepjáték és a harcművészetek iránt, innen ismerték egymást. Az elsőrendű vádlott és a sértett közösen követett el bűncselekményeket, főként külföldiek által kedvelt fürdők, szállodák öltözőszekrényeiből loptak el értékeket.

Egy elszámolási vita miatt úgy döntöttek, megölik a sértettet, ezért egy újabb lopás tervére hivatkozva elcsalták a Nagy-Kevély hegyhez, ahol a másodrendű vádlott legalább háromszor megszúrta. A sértett a helyszínen meghalt.

Hirdetés

A bíróság “tényként tekintett a vádlottak antiszemita nézeteire is, illetve arra, hogy a sértett az identitását fölvállalta, és a vádlottaknak a vállalkozásuk beindításához nyújtott kölcsönt visszakérte” – írták a közleményben.

Az ítéletet a bíróság a vádlottak távollétében hirdette ki. A döntést az ügyész tudomásul vette, a vádlottak védői fellebbezést jelentettek be. A bíróság elrendelte az eddig bűnügyi felügyelet alatt álló vádlottak letartóztatását.

A Bors szerint az áldozat, Sz. Z. K. a halála előtt pár évvel költözött Magyarországra Romániából, és mindhárman rajongtak a szerepjátékokért, a küzdősportért és a harcművészetekért, az áldozat pedig nemcsak keményen sportolt, de különböző túlélőtáborokon és próbákon is részt vett. A férfi egy ideig becsülettel dolgozott, de egy idő után letért a tisztességes útról, és új barátaival és akkori élettársával együtt bűnözésre adta a fejét, de egy idő után összevesztek. 

Forrás:
https://index.hu/belfold/2018/10/12/eletfogytiglant_kaptak_a_szerepjatekos_gyilkosok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kúria: Nem tilthatja be az önkormányzat a Soros-ellenes plakátokat

Tavaly márciusban számoltunk be arról, hogy Kispest önkormányzata leragasztotta a kormány határzáras-sorosos-ellenzékis plakátját a XIX. …