2019. április 21., vasárnapMa Konrád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.04.21. Konrád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Égszakadás, földindulás: ítéletidő Észak-Magyarországon

Hirdetés

Égszakadás, földindulás: ítéletidő Észak-Magyarországon

Villámlásokkal, záporokkal, zivatarokkal és helyenként viharos erejű széllel ért véget Észak-Magyarországon a júniust idéző meleg szombat délután. Az Időkép információi szerint északkelet felől, Kassa-Miskolc térségéből érkezett, és már a Balassagyarmat-Salgótarján térségben van az a zivatarzóna, ami heves esőzéseket és rövid időn belül jelentős lehűlést okozott.

Cikkünk írásakor több mint tucatnyi város, így Kisköre, Eger, Miskolc, Pásztó, Mezőkövesd, Ózd és már említett két nógrádi hely térségében van zivatar. Míg a Dél-Alföldön szombaton kora estig még 25-26 fokot mutattak a hőmérők, északkeleten már csak 18-20 fok volt.

Az ország nyugati részében szintén komoly lehűlés kezdődött, a Dunántúl északi részén és a Balaton térségében csak 15-16 fok van, de Dél-Dunántúlon se emelkedett 20 fok fölé a hőmérséklet.

Hirdetés

vihar

Fotó: idokep.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat délelőtt arról írt: a tőlünk nyugatra elhelyezkedő anticiklon peremén észak, északnyugat felől váltakozó nedvességtartalmú, kissé hűvösebb, több hullámban labilis légállapotú levegő érkezik a Kárpát-medence fölé. A szolgálat előrejelzése szerint szombat este egyre inkább a középső országrészben, majd fokozatosan az ország nyugati felén várhatóak zivatarok.

Vasárnap az OMSZ szerint zivatarok kialakulásához leginkább az Alföldön lesznek kedvező feltételek. A zivatarokat helyenként nagy mennyiségű, kis idő alatt 25 millimétert meghaladó mennyiségű csapadékhullás kísérheti. A zivatarok környezetében erős, olykor viharos, 60-80 km/órás széllökések és jégeső is előfordulhat.

Forrás: http://index.hu/belfold/2017/05/20/idojaras_vihar_villamlas_zivatar/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nagy zuhé jön a hét elején

A vasárnapi verőfényes napsütés után viharos, esős idővel indul a jövő hét – derül ki az …