2020. szeptember 19., szombatMa Vilhelmina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.19. Vilhelmina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Budapest: zöld a benzines közautóknak?

Budapest: zöld a benzines közautóknak?

A csak elektromos közösségi autóval szolgáltató GreenGo a főpolgármesterhez fordult, átfogó, specifikus szabályzást sürgetve az autómegosztó szolgáltatások terén. Mihaletzky Bálint, a cég ügyvezetője elmondta: csalódásként érte őket, amikor a főváros az első ülésén egy, a zöld Budapest stratégiához nem illeszkedő döntést hozott arról, hogy megvizsgálják az autómegosztó cégek kedvezményrendszerének kiterjesztését az elektromos autók mellett a benzinüzemű autókra is. (Jelenleg az elektromos közautókat szinte bárhol le lehet tenni, nem kell fizetni a parkolásért, a benzinüzeműek után viszont fizetni kell, ami becslés szerint autónként naponta 1500-2000 forint pluszkiadást jelent.)

Ez az esetleges intézkedés Mihaletzky szerint amellett, hogy nem környezetbarát, helyzetbe hozza, sőt ösztönzi a benzines közautókat üzemeltető carsharing cégeket az olcsóbb környezetszennyezőbb autók beszerzésére. A cégvezető szerint definiálni kellene a carsharing szolgáltatást, meghatározni a legkisebb flottaméretet, meghajtást. Ha ugyanis kedvező jogszabály-változások lépnek életbe később, például a buszsáv használatára, akkor sokan megpróbálhatnak “családi” carsharinget bevezetni, hogy kihasználják a lehetőségeket. 

Mihaletzky Bálint

Mihaletzky Bálint

Fotó: Kaszás Tamás / Dívány

Dorosz Dávid, a klímavédelemért felelős főpolgármester-helyettes lapunknak azt mondta: a határozat olyan előkészítő felülvizsgálatot céloz, amivel a carsharing megoldások terjedését elő lehet segíteni. Ezen belül kiemelten vizsgálni fogják, hogy, érdemes-e a free-floating (bárhol parkolás, lásd Lime-rollerek) helyett az állomás alapú megosztás (lásd Bubi-biciklik) erősítése. Ez utóbbi Dorosz szerint jobban biztosíthatná, hogy mindig legyen elérhető jármű, valamint könnyebb lenne az autókat lerakni, hiszen a parkolás […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2019/12/05/budapest_zold_a_benzines_kozautoknak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Jön a második évad: szombaton újra élőben jelentkezik az operatív törzs

Jön a második évad: szombaton újra élőben jelentkezik az operatív törzs

Az online sajtótájékoztató meghívóját péntek este kaptuk meg. Kérdést feltenni csak írásban lehet. Müller Cecília …