2019. július 20., szombatMa Illés napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
2019.07.20. Illés Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Börtönből telefonálva vertek át 32 embert

Hirdetés

Börtönből telefonálva vertek át 32 embert

Börtönből elkövetett telefonos csalás miatt emeltek vádat két férfi ellen Békés megyében. A 29 éves toldi és a 44 éves debreceni férfi a márianosztrai börtönben ülve követtek el egy csalássorozatot, amely során országszerte 32 embert károsítottak meg.

A férfiak 2017. szeptember és novembere között azonos zárkában ültek és pénzszerzési célból tetszőleges embereket hívtak fel országszerte, akiket megpróbáltak becsapni. Magukat valamelyik mobilszolgáltató munkatársának adták ki és azt próbálták elérni, hogy az áldozatok az általuk megadott hívószámú SIM kártyák egyenlegét töltsék fel. Volt, hogy a SIM-kártyák kötelező regisztrációjára hivatkoztak, másokat az EU-s szabályok változására hivatkozva csaptak be. Másokat a SIM kártya lejárati idejének meghosszabbításával vertek át, vagy az internet gyorsítását ígérték, de az is előfordult, hogy adategyeztetésre hivatkozva kérték, hogy hagyják jóvá a számsornak tűnő telefonszámokat. 

A két férfi átlagosan 10.000.- és 40.000.-Ft közötti összeggel húzta le az áldozatait, akciójukkal összesen 655.000 forintot gyűjtöttek három hónap alatt.

Hirdetés

A Szeghalmi Járási Ügyészség az I.r. vádlottat 28 rendbeli szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás vétségével, míg a II.r. vádlottat 4 rendbeli szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás vétségével és 1 rendbeli kísérletével vádolja.

A járási ügyészség vádiratában mindkét – visszaesőnek minősülő – vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától, összesen 155.000.-Ft erejéig rendeljen el velük szemben vagyonelkobzást, illetőleg a sértettek által bejelentett polgári jogi igényeket is bírálja el.  Az eljárás a Szeghalmi Járásbíróság előtt folytatódik, olvasható a sajtóközleményben. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha
még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is
olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet
az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Forrás:
https://index.hu/belfold/2018/11/10/marianosztrai_borton_csalas_telefon_szeghalmi_jarasi_ugyeszseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Teljes ellenzéki összefogás valósult meg a döghúsbotrányról elhíresült faluban

Az adományok révén 137 angol nyelvű cikkünk született a legfontosabb hazai hírekről. A döghúsbotrányról elhíresült …