2019. március 19., keddMa József napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 276,00 Ft | CHF: 276,00 Ft
2019.03.19. József Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 276,00 Ft | CHF: 276,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Beadta lemondását a bírságbajnok: Patyi végleg búcsút int az NVB-nek

Hirdetés

Beadta lemondását a bírságbajnok: Patyi végleg búcsút int az NVB-nek

Szeptember 1-vel lemondott 2013 szeptember 30- val keletkezett tagi megbízatásáról Patyi András – derül ki az erről szóló nyilatkozatából, amelyet a Nemzeti Választási Iroda információink szerint szeptember 1-én már átvett.

Ennek „tudomásulvétele” a hétfő délutánra összehívott NVB-ülés első napirendi pontja, de ez már csak a formális rábólintás Patyi lemondására.

Ahogy megírtuk, a bírságkirályként elhíresült Patyi csak pár hétig volt a testület sima tagja, miután az augusztus 14-i ülésen leköszönt elnöki tisztségéről. Így viszont még tagként meg tudta szavazni saját utódjának Rádi Péter ügyvédet a kormánypárti delegáltakkal együtt.

Litresits András, a testület MSZP által delegált már múlt héten megjósolt Patyi végleges távozását, miután a közelmúltban több lépés is arra utalt, hogy az Orbán-kormány által tervezett, új közigazgatási bíróságok élére igyekszik. Így másik vezető pozícióját már júliusban felszámolta, lemondott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektori posztjáról. Majd a parlamentben keresztültoltak egy törvénymódosítást, ami alapján pályázat nélkül is visszatérhet korábbi hivatásához az a bíró, aki rektori kinevezés miatt hagyta el az igazságszolgáltatási pályát. Ez olyan mértékben Patyira stimmel, hogy a médiában csak lex Patyinak nevezték a majdani kinevezésének megágyazó jogszabályt.

Hirdetés

Patyi András NVB-elnökként kiérdemelte a sajtóban a “bírságbajnok”, illetve “bírságkirály” címkét, amikor a választások törvényessége felett őrködő testület első számú vezetőjeként megalázkodva sajnálkozott Orbán Viktornak, amiért az NVB megbírságolta az óvodásokkal tolt kampányért. Az NVB-elnökhöz méltatlan viselkedés abból a videóból derült ki, amelyet maga a kormányfő tett ki a kampányidőszakban közösségi oldalára.

Az egyik emlékezetes megmozdulása Patyinak: a kampányidőszak finisében rektorként Orbán Viktorral és Tarlós Istvánnal
© MTI / Koszticsák Szilárd

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20180903_Beadta_lemondasat_a_birsagkiraly_Patyi_vegleg_bucsut_int_az_NVBnek#rss

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ég egy társasház tetőszerkezete a XVI kerületben

Kigyulladt egy körülbelül százhúsz négyzetméter alapterületú társasház tetőszerkezete Budapesten a XVI. kerületi Hegyeshalom utcában – …