2019. június 17., hétfőMa Jusztin napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 321,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
2019.06.17. Jusztin Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 321,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Be sem lehet perelni Handó Tünde OBH-elnököt

Hirdetés

Be sem lehet perelni Handó Tünde OBH-elnököt

Nincs perbeli jogképessége, így nem is perelhető az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke, mondta ki szerdán másodfokon a Győri Törvényszék, amely hatályon kívül helyezte az első fokú ítéletet és megszüntette a Handó Tünde és társai ellen Vasvári Csaba által indított pert.

Erről a Népszava tudósított, felidézve azt is, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) csoportvezető bírája azért indított munkaügyi pert az OBH elnöke és a Vasvári szerint neki asszisztáló Fővárosi Ítélőtábla elnöke ellen még 2017-ben, mert két alkalommal is hiába pályázott a fővárosi ítélőtábla bírói posztjaira, s végzett az aspiránsok közül első helyen, a pályázatokat lényegében indoklás nélkül eredménytelennek nyilvánították. Handó maga “cáfolta” ezt, amikor Vasvári pályázataival párhuzamosan is kiírt álláspályázatokat, illetve vidékről rendelt ki bírókat a táblára.

Handó Tünde

Handó Tünde

Hirdetés

Fotó: Soós Lajos

Az első fokon eljáró Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság, mint megírtuk, tavaly márciusban kimondta, hogy az OBH elnöke egyértelműen visszaélt jogával, amikor eredménytelenné nyilvánította a két álláspályázatot, ezzel megtagadva a mindkétszer első helyen végzett pályázó, Vasvári Csaba ítélőtáblai kinevezését.

A fellebbezés után került az ügy a Győri Törvényszékre, amely […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2019/03/20/be_sem_lehet_perelni_hando_tunde_obh-elnokot/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Miről maradtam le a hétvégén, amíg strandon voltam?

Miről maradtam le a hétvégén, amíg strandon voltam?

Videóban néztük meg, hogy vajon mit szólnak a helyiek a Velencei tónál a víznek háttal …