2020. május 31., vasárnapMa Angéla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2020.05.31. Angéla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Balog Zoltán a Borkai-botrányról: elfogadhatatlan, erkölcstelen, bűn

Hirdetés

Balog Zoltán a Borkai-botrányról: elfogadhatatlan, erkölcstelen, bűn

Nem nézte meg a Borkai-videót, de olvasott róla, és „mint minden normális ember”, felháborodott. Erről Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának volt vezetője beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában péntek este.

Hirdetés

“Mivel se kampányszakember nem vagyok, se ott nem vagyok a politika első vonalában, nem kellett döntéseket hoznom”, mondta a Borkai-ügy kezelésére vonatkozó kérdésre a volt miniszter, hozzátéve:

egy közösség nem fogadhat el egy ilyen magatartást.

Balog Zoltán szerint a Fidesz vezetése, Orbán Viktor egyértelmű döntést hozott, felszólította Borkai Zsoltot arra, hogy távozzon a Fideszből. A volt miniszter szerint a döntő dolog, hogy közpénzből történt-e, ami történt. Ez dönti el Balog Zoltán szerint azt, hogy erkölcsi vagy büntetőjogi kategória-e, ami történt. Az ügyben ugyanakkor Balog Zoltán szerint szükséges erkölcsi ítéletet mondani, egyben szomorúnak nevezte, hogy mindenki, akiről botrányos felvételek kerültek ki ebben a kampányban, megnyerte a saját körzetét.

Hozzátette: van bűn, van vezeklés, van bűnbocsánat. Ugyanakkor:

eufémizmusnak nevezte a „botlás” kifejezést a történtekre, amit elfogadhatatlannak, erkölcstelennek, és bűnnek nevezett, amit csak elítélni tud.

Mégis azzal enyhítette volna a Fidesz felelősségét, hogy Gulyás Gergely és Novák Katalin már a kampányban is kimondták, hogy hogy ez nem fér bele. Arról ugyanakkor nem beszélt, hogy maga Novák Katalin családügyi államtitkár még arról beszélt, Borkai tette nem volt példaértékű, de ez nem ok arra, hogy távozzon a politikai közösségből. Sőt, Gulyás és Novák Fidesz-alelnökök Borkai magánügyeként beszéltek a botrányról, ami ugyan dicstelen, de leginkább a családjára tartozik.

<iframe […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2019/10/19/balog_zoltan_elhatarolodas_borkai_zsolt_fidesz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Jövőre közfeladatot ellátó személy lesz a vadász, halőr és az egészségügyi dolgozó is

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Bővült …