2020. január 25., szombatMa Pál napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 336,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 313,00 Ft
2020.01.25. Pál Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 336,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 313,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Az MTA szívesen segítene a Nemzeti alaptantervben, de válaszokat nem kaptak

Hirdetés

Az MTA szívesen segítene a Nemzeti alaptantervben, de válaszokat nem kaptak

Mint korábban megírtuk, az új NAT kidolgozásával megbízott, Csépa Valéria akadémikus által vezetett munkacsoport 2018 augusztusára készítette el az új Nemzeti alaptanterv első tervezetét. Ezt az MTA Elnöki Titkárságának is elküldték.

Hirdetés

Az Akadémia komolyan vette a feladatot, a véleményezésbe az MTA Közoktatási Elnöki Bizottsága bevonta az MTA teljesebb köztestületét. Véleményezésre kérték az MTA tudományos osztályait, egyes, különösen érintett tudományos bizottságait, szakmai társaságokat és egyéni szakembereket. Összességében az elkészült vélemény több mint 100, a köznevelés ügyében elkötelezett tudós erőfeszítéseit tükrözte.

A KEB két szöveget készített: egy rövid összefoglalót és egy részletes véleményt. Ezeket az anyagokat 2018. október 29-én elküldték a NAT-tervezet készítőinek, az akkor az Eszterházy Károly Egyetemen működő Oktatás 2030 Tanulástudományi Kutatócsoportnak. Az MTA azóta sem kapott visszajelzést minderről. 

2018. november 13-án az MTA által szervezett Tudomány és Parlament című rendezvényen Lovász […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/01/14/magyar_tudomanyos_akademia_mta_nemzeti_alaptanterv_nat_velemenyezes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ismét többfelé kifogásolt a levegőminőség

A független újságírás nemcsak a kormánytól független, de minden más direkt politikai szándéktól is. Támogass …