2020. május 29., péntekMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2020.05.29. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Az ex-MSZP-s Demeter Márta egyedül indul az LMP társelnöki posztjáért

Hirdetés

Az ex-MSZP-s Demeter Márta egyedül indul az LMP társelnöki posztjáért

Korábban a szocialistákat erősítő Demeter Márta indul egyedüliként az LMP női társelnöki posztjáért. Személyéről a párt október 20-ai részleges tisztújító kongresszusa dönt. A hír azért is érdekes, mert korábban kétszer sem akarták felvenni új pártjába, most mégis ő lehet az egyik vezető.

Demeter Márta az egyedüli jelölt a Szél Bernadett távozásával megüresedő női társelnöki posztra. Személyéről az október 20-ai részleges tisztújító kongresszuson dönt a párt – mondta az MTI-nek a jelöltállítás lezárulta után Kanász-Nagy Máté, az LMP országos elnökségének titkára.

Demeter politikai karrierjében voltak apróbb cikk-cakkok, hiszen korábban a szocialistákat erősítette. Az előző parlamenti ciklust az MSZP képviselőjeként kezdte az Országgyűlésben, majd váratlanul pártot váltott, kilépett a szocialisták frakciójából és az LMP képviselőcsoportjához csatlakozott. Azt nem lehet állítani, hogy mindenki kitörő lelkesedéssel fogadta volna érkezését, hiszen a kőbányai alapszervezetben két alkalommal is megvétózták párttagságát. Ez azért is volt furcsa, mert a politikus a párt színeiben indult a X. kerületben az április parlamenti választáson, így sokan úgy gondolhatták, hogy Demeter a párt megbecsült tagja. A történet komoly konfliktust okozott  párton belül, aminek eredményeképpen az ex-MSZP-s politikust befogadták a zöldek, a hírt maga Keresztes Lóránt László, társelnök is fontosnak tartotta közölni közösségi oldalán.

Kanász-Nagy Máté azt is elárulta az MTI-nek, hogy

Hirdetés

  • az LMP Ungár Pétert jelöli az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságába;
  • egy elnökségi tagot is választanak, miután Angyal Károly ismét pártigazgató lesz. A pozícióra szintén egyetlen jelölt pályázik, mégpedig Kis-Szeniczey Kálmán agrármérnök, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagja.

A részleges tisztújító kongresszus azért kell összehívni, mert Szél Bernadett korábbi társelnök-frakcióvezető lemondott valamennyi tisztségéről, és kilépett a pártból. Nem Szél volt az egyetlen távozó: a pártonkívüli, ex-Együttes Szabó Szabolcs; az LMP másik korábbi társelnöke, Hadházy Ákos a is otthagyta a párt képviselőcsoportját, és függetlenként politizál a továbbiakban. Így a választást követően kilenc fős frakció jelenleg héttagúvá csökkent. Sajtóhírek szerint az LMP-vel választási szövetségre lépett Új Kezdet politikusa, Hohn Krisztina is vacilált azon, hogy kilépjen-e az LMP-frakcióból, végül a párt elnöksége a maradása mellett döntött.

Forrás:
http://www.origo.hu/itthon/20181012-demeter-marta-az-egyeduli-jelentkezo-az-lmp-noi-tarselnoki-posztjara.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megszólalt a Deák téren halálra szurkált fiú osztálytársa

Nyilatkozott a Borsnak az egyik Deák téren halálra szurkált fiú osztálytársa. Õ a Fradinak, a …