2019. július 21., vasárnapMa Dániel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
2019.07.21. Dániel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Az ex-MSZP-s Demeter Márta egyedül indul az LMP társelnöki posztjáért

Hirdetés

Az ex-MSZP-s Demeter Márta egyedül indul az LMP társelnöki posztjáért

Korábban a szocialistákat erősítő Demeter Márta indul egyedüliként az LMP női társelnöki posztjáért. Személyéről a párt október 20-ai részleges tisztújító kongresszusa dönt. A hír azért is érdekes, mert korábban kétszer sem akarták felvenni új pártjába, most mégis ő lehet az egyik vezető.

Demeter Márta az egyedüli jelölt a Szél Bernadett távozásával megüresedő női társelnöki posztra. Személyéről az október 20-ai részleges tisztújító kongresszuson dönt a párt – mondta az MTI-nek a jelöltállítás lezárulta után Kanász-Nagy Máté, az LMP országos elnökségének titkára.

Demeter politikai karrierjében voltak apróbb cikk-cakkok, hiszen korábban a szocialistákat erősítette. Az előző parlamenti ciklust az MSZP képviselőjeként kezdte az Országgyűlésben, majd váratlanul pártot váltott, kilépett a szocialisták frakciójából és az LMP képviselőcsoportjához csatlakozott. Azt nem lehet állítani, hogy mindenki kitörő lelkesedéssel fogadta volna érkezését, hiszen a kőbányai alapszervezetben két alkalommal is megvétózták párttagságát. Ez azért is volt furcsa, mert a politikus a párt színeiben indult a X. kerületben az április parlamenti választáson, így sokan úgy gondolhatták, hogy Demeter a párt megbecsült tagja. A történet komoly konfliktust okozott  párton belül, aminek eredményeképpen az ex-MSZP-s politikust befogadták a zöldek, a hírt maga Keresztes Lóránt László, társelnök is fontosnak tartotta közölni közösségi oldalán.

Kanász-Nagy Máté azt is elárulta az MTI-nek, hogy

Hirdetés

  • az LMP Ungár Pétert jelöli az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságába;
  • egy elnökségi tagot is választanak, miután Angyal Károly ismét pártigazgató lesz. A pozícióra szintén egyetlen jelölt pályázik, mégpedig Kis-Szeniczey Kálmán agrármérnök, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagja.

A részleges tisztújító kongresszus azért kell összehívni, mert Szél Bernadett korábbi társelnök-frakcióvezető lemondott valamennyi tisztségéről, és kilépett a pártból. Nem Szél volt az egyetlen távozó: a pártonkívüli, ex-Együttes Szabó Szabolcs; az LMP másik korábbi társelnöke, Hadházy Ákos a is otthagyta a párt képviselőcsoportját, és függetlenként politizál a továbbiakban. Így a választást követően kilenc fős frakció jelenleg héttagúvá csökkent. Sajtóhírek szerint az LMP-vel választási szövetségre lépett Új Kezdet politikusa, Hohn Krisztina is vacilált azon, hogy kilépjen-e az LMP-frakcióból, végül a párt elnöksége a maradása mellett döntött.

Forrás:
http://www.origo.hu/itthon/20181012-demeter-marta-az-egyeduli-jelentkezo-az-lmp-noi-tarselnoki-posztjara.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Motor és autó ütközött Üllőnél

Motor és autó ütközött Üllőnél

Az adományok révén eddig 1491 percnyi podcastet gyártottunk az elmúlt fél évben. Egy motor és egy …