2019. március 23., szombatMa Emőke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.03.23. Emőke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Az ENSZ menekültügyi csomagja veszélyes

Hirdetés

Az ENSZ menekültügyi csomagja veszélyes

Magyarország elutasította az ENSZ globális menekültügyi csomagját, mivel az azoknak segítene, akik a migránspaktummal nem tudnának beutazni. 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ma bejelentette, hogy Magyarország elutasítja az ENSZ globális menekültügyi csomagját is, mert az veszélyes és újabb migrációs folyamatok megindulását ösztönözheti.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója ezzel kapcsolatban az M1 aktuális csatornának azt nyilatkozta, hogy az ENSZ mostani menekültügyi csomagja azoknak próbálna segíteni, akik a migránspaktummal nem tudnának beutazni egy adott országba.

Bakondi GyörgyForrás: Foto:Gecse Noemi/Gecse Noemi

A főtanácsadó azt mondta: 2015 óta folyamatosan keverték a migráció és a menekültügy fogalmát, először menekültválságnak “akarták beállítani”, de világos volt, hogy illegális bevándorlási, migrációs válságról van szó.

Hirdetés

Közölte, jelenleg is hatályos és jól működő menekültügyi szerződése van az ENSZ-nek.

Úgy fogalmazott: Nem menekültek patronálásáról van szó, hanem a tömeges betelepítés szándékáról. Ezt szolgálja az úgynevezett migránsvízum, a migránskártya, az egységes határellenőrzési rendszer kialakításáról, valamint az egységes bevándorlási hivatalról szóló elképzelés.

Bakondi György szerint a jövő heti marrákesi ENSZ-konferencián kiderül, kik azok, akik teljesítik országuk lakosságának biztonsági elvárásait és nem támogatják ezt az elgondolást.

Forrás:
http://www.origo.hu/itthon/20181207-az-ensz-menekultugyi-csomag-azoknak-segitene-akik-a-migranspaktummal-nem-tudnanak-beutazni.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vasárnap tízpercenként indul busz a reptérre

A hónap végétől kezdődően vasárnap napközben már 10 percenként követik egymást a Belvárosból a Liszt …