2019. július 21., vasárnapMa Dániel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
2019.07.21. Dániel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Az A38 lemondta a szabadkőművességről meghirdetett beszélgetést

Hirdetés

Az A38 lemondta a szabadkőművességről meghirdetett beszélgetést

Az A38-as hajó vezetője a téma miatt törölte azt a beszélgetést, amit a kulturális központban hirdettek meg a szabadkőművességről, írja a Magyar Hang. A lap szerint ezzel az A38 is beállt a magukat öncenzúrázó intézmények közé. 

Az október 24-ére tervezett esemény azt is vizsgálta volna, miért kötődik annyi összeesküvés-elmélet a szabadkőművességhez, mi volt valójában a célja Ady Endrének, Henry Fordnak vagy Róth Miksának. A meghívott vendégek között szerepelt az MTA TörténAettudományi Intézet igazgatói megbízottja, Pók Attila, valamint az ELTE BTK oktatója és a Politikatörténeti Intézet kutatója, Csunderlik Péter.

Az Ökofilmklub szerda délutáni posztjában azt sejtette, hogy a lemondásnak politikai okai lehettek, írja a lap. „Az eseményt az A38 adminisztrátora törölte, miután a hajót vezető Bognár Attila így döntött a téma miatt. Egyelőre nem kívánjuk kommentálni a történteket és azon dolgozunk, hogy az eredeti időpontban megvalósulhasson az esemény egy kevésbé NER-függő helyszínen”. A posztban azt írják, hasonló okokból a “Mi fán terem a genderológia?” vetítést sem a hajón fogják megtartani.  

Hirdetés

A Magyar Hang kereste az A38-as az ügyben. Választ egyelőre nem kaptak. 

Az elmúlt hetekben több konferenciánál is felmerült, hogy sejthetően politikai okokból mondják le őket. Az MTA Filozófiai és Történettudományok Osztálya hónapokkal ezelőtt tervbe vette egy  Marx-emlékülés  megszervezését, de a legutóbbi osztályülésen inkább az elhalasztása mellett döntöttek.

Azt ugyanakkor Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnökecáfolta, hogy az Akadémia vezetése cenzúrázta vagy letiltotta volna a társadalmi nemekről és a  közösségi média jogi oldaláról meghirdetett előadást a  Magyar Tudomány Ünnepén. Az előadók megtartják a politikailag érzékeny két előadást, csak nem a központi programban.

 

Forrás:
https://index.hu/belfold/2018/10/11/az_a38_lemondta_a_szabadkomuvessegrol_meghirdetett_beszelgetest/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Motor és autó ütközött Üllőnél

Motor és autó ütközött Üllőnél

Az adományok révén eddig 1491 percnyi podcastet gyártottunk az elmúlt fél évben. Egy motor és egy …