2019. november 14., csütörtökMa Aliz napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 334,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 307,00 Ft
2019.11.14. Aliz Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 334,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 307,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Autókkal hordják a választókat Nyéstán

Hirdetés

Autókkal hordják a választókat Nyéstán

Annyian jönnek, mint a búcsúba. Bármely falu megirigyelné ezt

Hirdetés

– fogalmaz keserűen Aranyosi István, falukutató, vidékfejlesztő, annak az alapítványnak a vezetője, amely Szabó Tamás nyéstai polgármesterjelöltet támogatja. Mint mondja, reggel óta hordják a szavazókat autóval. Van olyan polgármesterjelölt, aki délig már háromszor fordult.

Autóból figyeli a választókat

“Felháborítónak tartom, hogy ilyen megtörténhet” – háborog Aranyosi, és nem is akarja ezt annyiban hagyni. Reggel hat óta ott ül az autójában az önkormányzati hivatal mellett, és gondosan jegyzetel egy kockásfüzetbe. Részletesen leírja, hogy kik, milyen rendszámú autóval, hányan és hányszor fordulnak meg a szavazókörnél. Azt ígéri, hétfőn feljelentést tesz választási csalás miatt.

Aranyosi István

Aranyosi István

Fotó: Huszti István / Index

Nyésta volt az egyetlen olyan település az országban, amelynek választási eredményeiről nem közöltek adatokat a Nemzeti Választási Iroda honlapján október 13-án, mert a Helyi Választási Bizottság (HVB) nem állapította meg azt. Ezt azzal indokolták, hogy “a választás kitűzése óta nagyarányú lakcím változások következtek be olyan személyek esetében, akik nem tartózkodnak a településen.”

A MÁJUSI EP-VÁLASZTÁSON MÉG 26 EMBER SZEREPELT A NÉVJEGYZÉKBEN, OKTÓBERBEN HIRTELEN 98 VÁLASZTÓKORÚ LAKOSA LETT A ZSÁKFALUNAK, HOLOTT VALÓJÁBAN HÚSZNÁL IS KEVESEBBEN, 13-15 EMBER ÉL OTT TÉNYLEGESEN.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2019/11/10/nyesta_megismetelt_valasztas_tomeges_bejelentkezes_borsod_szavazas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Védett területre építenék a parkolót a Normafán

Védett területre építenék a parkolót a Normafán

A közpénz a közös pénzünk. Senki sem dugdoshatja, és aki költ belőle, annak el kell …