2019. április 21., vasárnapMa Konrád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.04.21. Konrád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ami büdös a BKK-nak, a Volánbusznak megfelel

Hirdetés

Ami büdös a BKK-nak, a Volánbusznak megfelel

Gödöllő környékére kerültek azok a hibridbuszok, melyek korábban a budapesti 5-ös, 7-es és 9-es vonalakon közlekedtek alig több, mint egy évig – szúrta ki a Közlekedő Tömeg blog

Mint arról beszámoltunk, a BKK tavaly június végén bontott szerződést a T&J Busz Kft-vel, ugyanis a korábbi szolgáltató nem tudta igazolni azt, hogy a tulajdonosi szerkezete megfelelt a közbeszerzésekről szóló törvény előírásainak. Egy felülvizsgálat során fény derült arra ugyanis, hogy  a T&J Busz Projekt Kft. tulajdonosi szerkezetében be nem jelentett változás következett be, és az új tulajdonosról feltételezhető, hogy offshore cég.

A Volánbuszt ugyanakkor nem zavarja, sőt korábban sem zavarta a közbeszerzésről szóló jogszabályi passzus.

Hirdetés

A blog szerint a T&J Busz Kft a Volánbusz alvállalkozójaként a BKK-szakítás után is tovább közlekedtethette kínai gyártmányú helyközi buszait, most ezeket cserélték le az ex-budapesti hibridflottára.

Megkerestük az ügyben a Volánbuszt, ahol azt válaszolták, hogy az alvállalkozók autóbuszai a téli felkészítés ellenére sorra meghibásodtak a rendkívüli hideg miatt. Mivel azonban a Volánbusz számára kiemelten fontos a meghirdetett menetrend szerinti közlekedés, ezért ideiglenesen engedélyezték az autóbuszok pótlását a T&J hibridbuszaival.

Forrás: http://index.hu/belfold/budapest/2017/01/20/ami_budos_a_bkk-nak_a_volanbusznak_meg_jo_lesz/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nagy zuhé jön a hét elején

A vasárnapi verőfényes napsütés után viharos, esős idővel indul a jövő hét – derül ki az …