2020. május 25., hétfőMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2020.05.25. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Általános káoszra hivatkozva támadta meg a választási eredményt a Fidesz az I. kerületben

Hirdetés

Általános káoszra hivatkozva támadta meg a választási eredményt a Fidesz az I. kerületben

Általános káoszra panaszkodtak a budavári fideszesek azokban a beadványokban, amelyeket a vasárnapi önkormányzati választási eredmények ellen nyújtottak be, írja a 444.hu. A portál végignézte a jogorvoslati kérelmeket, amelyeket ugyanakkor, mint még pénteken megírtuk, már csütörtökön elutasított a Fővárosi Választási Bizottság.

Hirdetés

A Fidesz és a KDNP összesen 11 kifogást adott be, amivel mind a 10 egyéni választókerület és a polgármester-választás eredményét is megtámadták. A kormánypártok általánosságban arra hivatkoztak, hogy a szavazatok számlálásánál a különböző színű és fajtájú szavazólapok és borítékok szétválogatása és minősítése miatt

általános volt a káosz.

Nagy Gábor Tamás a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje a budai Váralagút feletti teraszon tartott sajtótájékoztató előtt 2019. október 7-én.

Nagy Gábor Tamás a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje a budai Váralagút feletti teraszon tartott sajtótájékoztató előtt 2019. október 7-én.

Fotó: Soós Lajos / MTI

A fideszes delegáltak ugyanis arról számoltak be, hogy nagy volt a kapkodás a szavazólapok jelöltenkénti szétválogatása közben, és szerintük senki sem ellenőrizte, hogy nem került-e érvényes szavazólap más jelölt szavazólapjai közé. Három kormánypárti delegált arra gyanakodott, hogy a körzeteikben a fideszes jelöltre leadott szavazólapok keveredhettek V. Naszály szavazatai közé, ezért a megállapított eredmény téves lehet.

De mivel a Főválasztási Választási Bizottság […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2019/10/19/onkormanyzati_valasztas_ujraszamlalas_budavari_onkormanyzat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Gyurcsány-párti Jakab Péter alkotmányos puccsot hajtott végre a Jobbikban

Jakab Péter szabálytalanul változtatta meg a Jobbik logóját: a párt alapszabálya ugyanis világosan meghatározza, hogyan …