2019. március 21., csütörtökMa Benedek napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 277,00 Ft
2019.03.21. Benedek Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 277,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Akkor hőség volt, hogy kilencszer hívták ki a mentőket ugyanabba az üzembe

Hirdetés

Akkor hőség volt, hogy kilencszer hívták ki a mentőket ugyanabba az üzembe

Az egyik nyugat-magyarországi autóipari beszállítócég üzemébe néhány óra leforgása alatt kilencszer kellett kihívni a mentőket, mert a munkások a hőségriadó idején is teljes védőfelszerelésben dolgoztak egy szellőzés és klíma nélküli helyiségben. Egy másik üzemben a lábát törte egy ott dolgozó, mert az izzadságtól beporosodott védőszemüvege miatt nem látta, hová lép – írja pénteki cikkében a Népszava.

A Vasas Szakszervezet elnöke, László Zoltán gyűjtötte össze ezeket a történeteket, és közben kifogásolta, hogy a munkaadók jelentős része a szükséges óvintézkedéseket sem teszi meg a kánikula alatt, például nem biztosít világos, könnyű öltözetet, és a klíma sem működik mindenhol.

A szakszervezet Facebook-oldalán megjelent kommentek szerint van olyan dolgozó, aki soha nem találkozott ilyen óvintézkedéssel, pedig több évtizede van a pályán. Egyikük arról panaszkodott, hogy neki a 40 fokban sem engedték meg, hogy feltűrje a nadrágját. Más arról írt, hogy egyébként sem szokott pihenőidőt kapni, nemhogy kánikulában.

A helyzetet a hatályos szabályozás sem könnyíti meg. A védőital biztosítását például akkor kell elrendelni, ha a munkahelyi klíma a 24 Celsius-fokos “korrigált effektív hőmérsékletet” meghaladja. Ezt a léghőmérséklet, a páratartalom, a szélmozgás alapján egy bonyolult képlet segítségével lehet kiszámolni, de a szakértő szerint teljesen életszerűtlen, hogy valaki ilyesmiket mérne, számolgatna egy munkahelyen.

Hirdetés

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20180810_Akkor_hoseg_volt_hogy_kilencszer_hivtak_ki_a_mentoket_ugyanabba_az_uzembe#rss

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Mandátumáról is lemondott a jobbik volt alelnöke

Mandátumáról is lemondott a jobbik volt alelnöke

Lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról a Jobbikból és annak frakciójából február végén kilépett Hegedűs Lorántné – …