2019. július 20., szombatMa Illés napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
2019.07.20. Illés Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Adatvédelmi hatósághoz fordul a Fidesz a Demeter Márta ügyben

Hirdetés

Adatvédelmi hatósághoz fordul a Fidesz a Demeter Márta ügyben

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordul a Fidesz a Demeter Márta ügy kapcsán, azt kérve a hatóság elnökétől, Péterfalvi Attilától, hogy vizsgálja meg, hogy az LMP-s politikus megsértette-e az infotörvény vonatkozó rendelkezéseit.

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk Demeter Márta azt állította, hogy a kormányfő kiskorú lányát egy katonai gépen hozták haza Ciprusról Budapestre, ezért a múlt héten a Fidesz az ügyészséghez fordult hivatali visszaélés és személyes adatokkal való visszaélés gyanúja miatt –mondta Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese sajtótájékoztatóján.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Demeter Márta 30 évig nem nyilvános katonai adatokat tett közzé, és hamis hírbe hozott két családot, két kiskorú gyermeket, amiért azóta sem kért bocsánatot – emlékeztetett Böröcz hozzátéve: Demeter Márta konkrétan megnevezte a kormányfő lányát, ami akkor is személyes adatnak minősülne, ha valóban a miniszterelnök lánya utazott volna a gépen, hiszen nem közszereplő, közfeladatot nem lát el.
A nagyobbik kormánypárt álláspontja szerint ezen adatok nyilvánosságra hozatala jelentős érdeksérelemmel jár és több ponton törvénybe ütközik – mutatott rá a frakcióvezető-helyettes. Ezért

a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulnak,

Hirdetés

és arra kérik Péterfalvi Attila elnököt, vizsgálja meg az ügyet, és nyilatkozzon arról, hogy Demeter Márta megsértette-e a vonatkozó jogszabályokat.

Böröcz László szerint az ellenzéki politikus a képviselői esküjét megsértette, és bebizonyította, hogy alkalmatlan a munkájára, és bár szakpolitikusként tünteti fel magát, de érzékeny adatokkal nem tudott bánni. Politikai haszonszerzés érdekében visszaélt azokkal a jogokkal, amelyek egyébként megilletik – állapította meg a fideszes politikus.

Forrás:
http://www.origo.hu/itthon/20181109-demetermarta-adatvedelmihatosag-minositettadat.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Váratlanul lemondott a koszovói kormányfő

Támogatóink lehetővé tették, hogy neves kortárs írók novellasorozata induljon el az Indexen. Cikkünk frissül. Hirdetés …