2020. május 25., hétfőMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2020.05.25. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A választások után a Fidesz lekeverte az alkotmánymódosítást

Hirdetés

A választások után a Fidesz lekeverte az alkotmánymódosítást

Az alkotmánymódosítás nem szerepel az országgyűlés őszi ülésszakának törvényalkotási programjában – közölte az Index kérdésére Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. Arra a kérdésre, hogy miért, Kocsis azt felelte: “mert nincs rá okunk”.

Hirdetés

A kérdés azután vált aktuálissá, hogy a Fidesz szeptember végi tisztújító kongresszusán több kormánypárti képviselő is azt mondta, hogy az önkormányzati választások után várhatóan elő fog kerülni az alkotmánymódosítás. 

Az alkotmánymódosítás vélhetően nem került le teljesen a napirendről, azonban korábbi információink alapján az őszre tervezett Alaptörvény-módosítás elhalasztása összefügg azzal, hogy a Fidesz elveszítette Budapestet. Nyáron fideszes források alapján azt állítottuk, hogy az alkotmánymódosítás nagyban függ az önkormányzati választás fővárosi eredményeitől:

HA TARLÓS ISTVÁN NYER, AKKOR ORBÁN BELEVÁG AZ ALKOTMÁNYMÓDOSÍTÁSBA, HA VESZÍT, AKKOR ENNEK AZ ESÉLYE MINIMÁLISRA CSÖKKEN.

Kocsis Máté a Fidesz és Harrach Péter a KDNP frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a két párt közös frakcióülése szünetében Balatonalmádiban 2019. október 17-én.

Kocsis Máté a Fidesz és Harrach Péter a KDNP frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a két párt közös frakcióülése szünetében Balatonalmádiban 2019. október 17-én.

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Egy éve dolgoznak rajta 

Orbán Viktor 2018 júniusában jelentette be, hogy szeretne egy nagyobb ívű alkotmánymódosítást. „Tehát szeretnénk valamikor az ősszel megindítani egy egy-másfél éves alkotmányrevíziót, ahol átnézzük, hogy mi az, ami bevált, mi az, ami beválhatott volna, mi az, amit az alkotmány szabályozott, de nem igazodott hozzá az alacsonyabb jogszabályoknak a világa, és hol maradtak esetleg olyan szabályozási rések, amiket új alkotmányos szövegekkel kell áthidalni vagy kitölteni. Tehát lesz majd egy nagyobb ívű alkotmánymódosítás is.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2019/10/17/alkotmanyrevizio_alkotmanymodositas_alaptorveny_onkormanyzati_valasztas_budapest/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Gyurcsány-párti Jakab Péter alkotmányos puccsot hajtott végre a Jobbikban

Jakab Péter szabálytalanul változtatta meg a Jobbik logóját: a párt alapszabálya ugyanis világosan meghatározza, hogyan …