2020. február 21., péntekMa Eleonóra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 337,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
2020.02.21. Eleonóra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 337,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A Szentendrei úti fák miatt feljelentést tevő lakó szerint törvénytelenül kezdik meg a felújítást

Hirdetés

A Szentendrei úti fák miatt feljelentést tevő lakó szerint törvénytelenül kezdik meg a felújítást

Hirdetés

Felsorakoztak szerdán a munkagépek szerdán a Szentendrei út felújításához, amit eredetileg július 22-én megkezdtek volna, de egy helybéli lakó, Jánossy András közgazdász feljelentése miatt mégsem indulhatott el a munka. A környéken az alábbi felhívás szerepel, azokat az autókat, amiket még nem vittek el onnan, csütörtökön elszállítják:

colas2

Fotó: Olvasónk

A helyszínről az ellenzéki pártok közös polgármesterjelöltje, Kiss László írta meg, hogy szerda reggel a Szentendrei út felújításával megbízott cég munkatársai (Colas) lezárták az útszakasz egy részét, de az érdemi munkákat még nem kezdték el. A cég felvonulásából számára úgy tűnik, hogy a főváros annak ellenére adta át a munkaterületet, hogy nem rendelkezett érvényes engedélyekkel, hiszen az engedélyek felülvizsgálata még folyamatban van.

Jánossy András, aki a budapesti fa- és zöldfelület-védő hálózat aktivistája már két feljelentést is tett, és ügyészségi eljárást kezdeményezett a Szentendrei út és a Vasút sor mentén kivágni tervezett fák ügyében. Ahogy mi is megírtuk, azért kérte a fák kivágásának felülvizsgálatát, mert a kivágásról a lakók megkérdezése nélkül döntöttek, és mert szerinte a szükséges munkák elvégezhetőek lennének a fák kivágása nélkül is, ennek a lehetőségét pedig előzetesen nem vizsgálta meg a kivitelező.

Nem fejeződött be az eljárás?

A BKK augusztus 13-án közleményt adott ki, hogy 21-én indulnak a munkák, miután a fakivágás elleni bejelentés alaptalan az ügyészség szerint alaptalan volt, és erről döntés született.

Csakhogy a feljelentő azóta már egy másik feljelentést is tett, és szerinte ténylegesen nem fejeződött be az ügyészségi vizsgálat sem, mivel a BKK által említett ügyben a Fővárosi Főügyészség állásfoglalásával szemben az előírt határidőn belül felülvizsgálati kérelemmel fordult a Legfőbb […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2019/08/21/szentendrei_uti_fak_augusztus_21_felujitas_fakivagas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szerelméhez ment át Makóra, aztán megölt egy idős nőt meg a lányát

Kerülj képbe hírlevelünkkel, amiben a hét legfontosabb, legérdekesebb cikkeit, videóit ajánlják az indexesek. Feliratkozom! Csak …