2018. november 13., keddMa Szilvia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 322,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 284,00 Ft
2018.11.13. Szilvia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 322,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 284,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A német államfő is reagált a CEU-törvényre: „Európa nem hallgathat”

Hirdetés

A német államfő is reagált a CEU-törvényre: „Európa nem hallgathat”

„Európa nem hallgathat, amikor a civil társadalom, illetve maga a tudomány elől veszik el a levegőt, ahogy az történik éppen Budapesten a Közép-európai Egyetemmel (CEU)” – mondta az MTI szerint Frank-Walter Steinmeier német államfő az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén. Steinmeier hangsúlyozta: „amikor Európában vitákat folytatunk, akkor azt szilárd, normatív alapon tesszük. Legyenek a vitás kérdések bármilyen összetettek, soha nem téveszthetjük szem elől a legfontosabbat, azt, hogy a szabadság és demokrácia, a jogállamiság és az emberi jogok alapelvei nem képezhetik vita tárgyát”.

„Az Európai Unió (EU) intézményeinek fel kell lépniük a budapesti Közép-európai Egyetemet (CEU) érintő magyar kormányzati tervekkel szemben” – mondta Norbert Röttgen, a német kormányzó Kereszténydemokrata Unió (CDU) szövetségi parlamenti (Bundestag-) külügyi bizottságának elnöke a dpa német hírügynökségnek. Szerinte a felsőoktatási törvény elfogadott módosítása Orbán Viktor kormányának „célzott kísérlete, hogy politikai okokból elűzze Magyarországról a CEU-t, egy nemzetközileg elismert tudományos intézményt”.

Korábban Maria Vassilakou bécsi főpolgármester-helyettes azt mondta, az osztrák főváros szívesen látná a CEU-t, és már fel is vették a kapcsolatot Michael Ignatieff-fel, a CEU rektorával.

Forrás: http://index.hu/belfold/2017/04/04/ceu_torveny_tiltakozas_egyetemek_europai_parlament_steinmeier/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Karácsony után egy nappal elkezdik az előválasztást

Karácsony után egy nappal elkezdik az előválasztást

Ha tippelni kellett volna, hogy melyik napon indítja el az ellenzék az előválasztását, nagy tétek …